Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ ÇOCUKLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM

ÇOCUKLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM

Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında, Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Arlantaş burada yaptığı konuşmada İnsanımızın gönlünü ben suya benzetiyorum su yalnız kalırsa durgunlaşıyor ve kokuşuyor, bu yüzden çocuklarımızı yalnız bırakmayalım dedi. İçişleri Bakanlığınca tüm yurtta eş zamanlı olarak Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Erzincan’da Vali Ali Arslantaş Başkanlığında ki toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ve ilgili kamu kurum ve kuruluşu müdürlerinin katılımı toplantı yapıldı.
Toplantıda, metruk binaların tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi, uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan fark ve rekreasyon alanlarına güvenlik sistemlerinin kurulması ve ışıklandırma faaliyetlerinin yapılması, öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurulması, okul çevrelerinde güvenliğin arttırılması, okul ve okul çevrelerinde illegal yollarla sigara satışının engellenmesine yönelik denetimlerin yapılması, il genelinde uyuşturucu arzının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda gelinen noktanın değerlendirilmesi, bir önceki yıl ile kıyaslanması, 2020 yılında yapılan çalışmaların belirlenmesi ve STK’larla yapılacak işbirliğinin değerlendirilmesi gibi gündem maddeleri ele alındı.

Gerçekleşen toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Abdullah Doğan, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Ali Ay, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, ve Yeşilay Başkanı Faruk Kocatürk tarafından sunumlar yapıldı.
UYUŞTURUCUYU ERZİNCAN’A SOKMAYACAĞIZ
Toplantıda konuşan Vali Ali Arslantaş, uyuşturucuyla mücadele konusunda devletimizin tüm organlarıyla birlikte kararlı mücadele verildiği belirterek,uyuşturucuyla mücadelenin birkaç boyutu vardır. Bunlardan birisi Güvenlik boyutu, Jandarmamız ve Emniyetimizle birlikte öncelikle diyoruz ki biz uyuşturucuyu Erzincan’a sokmayacağız.
İkincisi uyuşturucuyu Erzincan’dan geçirtmeyeceğiz. Üçüncüsü ise uyuşturucuyu Erzincan’da imal edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımızın yaptıkları sunumlarda bu konuda oldukça başarılı olduklarını gördük. Ola ki bir şekilde uyuturcuyu Erzincan’a bir şekilde soktular, o zamanda uyuturcuyu Erzincan’da kullandırmayacağız. Burada uyuturcunun kullanılan uygun ortamların oluşmasına fırsat vermeyeceğiz.
2020 YILI TEMİZ
BİR YIL OLSUN
Bir şekilde uyuşturucuyla karşılaşmış, hayatının bir bölümünde kullanmış veya bağımlı olmuş vatandaşlarımızın bu illetten kurtulmalarına dönük de sağlık müdürlüğümüzün ve yine kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluğu olan Yeşilayımızın yapacağı çalışmaları da dindik. 2020 yılının temiz bir yıl olmasını diliyorum.
İnsanımızın gönlünü ben suya benzetiyorum. Su, tohumla bir araya geldiğinde tomurcuk haline geliyor. Ateşle bir araya gelse söndürüyor, kirle – pislikle bir araya geldiğinde temizliyor, unla karışsa hamur oluyor, güneşle karşılaşsa gökkuşağı oluyor. Ama yalnız kalırsa durgunlaşıyor ve kokuşuyor, bu yüzden çocuklarımızı yalnız bırakmayalım dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …