Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ İl Millî Eğitim Müdürü Gün, Tercan’da

İl Millî Eğitim Müdürü Gün, Tercan’da

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı dolayısıyla İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün , Tercan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Işık, Kadem Erzincan Şube Temsilcisi Büşra Eren ve Genç Kızılay mensupları ile Tercan ‘da okulları ziyaret ederek öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ilk gün heyecanına ortak oldu.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Mehmet Kutsi Beğdeş İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin 2019-2020 Eğitim-öğretim Yılı’nı tebrik ederek başarılı bir dönem olmasını temenni etti. İlkokula başlayan öğrencilerin % 90’dan fazlasının anasınıfında eğitim almalarının öğrenciler açısından büyük bir avantaj olduğunu bunun da sevindirici olduğunu ifade etti. İlkokulun, ortaokul ve lise eğitiminin başarılı olması açısından önemli olduğunu ifade etti. 2023 Eğitim Vizyonu ile İlkokul müfredatları çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun olarak iyileştirileceğini, ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacağını, ilkokul ve ortaokullarda çocukların izleme ve değerlendirilmesinde, e-portfolyo temelli bir gelişimsel izleme raporu kullanılacağını, ilkokul ve ortaokullarda çocuğun bütüncül gelişimi esas alınarak ders sayısı ve ders çizelgesi hafifletilip yeniden yapılandırılacağını ifade etti. Ayrıca ” Tüm temel eğitim kurumlarında çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen Tasarım – Beceri Atölyeleri kurulacak ve ulusal standartları oluşturulacaktır. Yardımcı kaynak ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılacaktır. Tam gün eğitim yapılan, koşulları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okullardan başlayarak çocuklara öğle yemeği verilmesi sağlanacaktır.” dedi. Daha sonra Kadem Erzincan Şubesinin öğrenciler için hazırladığı hediyeler verildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla ziyaret ettiği bir başka okul da Saltuklu Ortaokulu idi. Burada da öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ilk gün heyecanına ortak oldu. Öğrencilerin,öğretmenlerin ve velilerin 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı’nı tebrik ederek başarılı bir dönem olmasını temenni etti. Ortaokul, çocuğun somuttan soyuta geçtiği bir kademe olarak kavramsal öğrenmenin geliştirileceği bir dönem olduğu için bu dönem derslerini yeterince kavramasının lise dönemi derslerinin temeli olduğunun özellikle altını çizdi. Daha sonra Kadem Erzincan Şubesinin öğrenciler için hazırladığı hediyeler verildi.
Tercan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu da ziyaret eden Gün; idarecilerden okulun genel durumu hakkında bilgi aldıktan sonra” İdareci ve öğretmenlere burada okuyan çocukların ailesinden ayrı olmasının özellikle dikkate alınması, onlara bir ana, bir baba şefkati ve sevgisiyle yaklaşmanın onların motivasyonlarını ve başarıya olan inançlarını en üst seviyeye çıkaracaktır.”dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …