Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Kurban Yakalama Timi Bayrama Hazır

Kurban Yakalama Timi Bayrama Hazır

Erzincan Belediyesi personellerinden oluşan kurban timi hazırlıklarına başladı. Kurban bayramının yaklaşmasıyla gerekli tedbirleri almaya başlayan Erzincan Belediyesi, kaçan kurbanlıkları yakalayıp olası tehlikeleri önlemek amacıyla her sene oluşturduğu kurban timini bu senede oluşturdu. 6 silahlı kara ekibi olmak üzere 2 ATV motosikletli, 1 atlı ve 1 drone kullanan personel ile 10 kişiden oluşan ekip, olası kurban kaçma ihtimaline karşı kurban bayramına kadar günlük antrenman yaparak daha hazırlıklı hale gelmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Kurban timi ısınma hareketleri ile başladığı antrenmanlarda kement atma ve uyuşturucu iğne atma eğitimlerini alıyor.
Kaçan kurbanların yerinin daha hızlı tespit edilebilmesi ve takip edilebilmesi için bir kişi de drone ile destek verecek. Kaçan kurbanlıklar silahlı kara ekipleri, atlı ve ATV motosikletli personel tarafından kısa sürede etkisiz hale getirilecek.
Kurbanlığı kaçan vatandaşların yapması gereken tek şey 153 veya 444 9 024 numaralı telefondan Erzincan Belediyesi çağrı merkezine ihbarda bulunmak.
Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ercan Tanrıverdi konu hakkında yaptığı açıklamada; “Erzincan Belediyesi olarak kurban timimizi kurduk. Ekibimiz hazırlıklara başladı burada amacımız hayvanlara eziyet vermeden canlarını yakmadan en hızlı şekilde kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak. Drone ile kaçan kurbanlık hayvanların yerini tespit ediyoruz. Atla ve ATV aracımızla kement atma eğitimleri veriyoruz. Hayvanın doğru vücut noktalarına kas noktalarına sakinleştirici enjektör fırlatma eğitimleri veriyoruz. Burada amacımız tabi Erzincan’da vatandaşlarımıza yardımcı olmak kurban bayramı boyunca kaçan kurbanlıkları olan vatandaşlarımızın hizmetinde olmak onlara yardım etmek. Arkadaşlarımız pandemi sürecine uygun olarak eğitimlerini sürdürüyorlar sosyal mesafeye maske kurallarına uyarak eğitimlerini alıyorlar. Bayram boyunca da pandemi sürecinden dolayı kurallara riayet edeceğiz. Bayram boyunca 24 saat 153 numaralı çağrı merkezimize ulaşmaları halinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu.
Kurban Timi Ekip Şefi Ertuğrul Telli ise; “Her sene olduğu gibi bu sene de kurban timi çalışmalarına başladık. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki antrenman yapıyoruz.
Burada önemli olan en kısa zamanda kaçan kurbanlığı etkisiz hale getirmek. Bayram süresince hizmetimiz devam edecek” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …