Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ PTT’den dağıtılan sosyal yardımlar evlere teslim edilecek

PTT’den dağıtılan sosyal yardımlar evlere teslim edilecek

Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yaptığı toplantıda ödemelerin vatandaşlara 03.04.2020 Cuma saat 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler, kolluk birimleri, öğretmenler, okul müdürleri ve diğer kamu görevlileri vasıtasıyla kendi ikametlerinde yapılması kararlaştırıldı. Konu hakkında Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine istinaden Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında 02.04.2020 tarihinde Erzincan’da, Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak önlemler ile ilgili gündemi görüşmek üzere toplanmıştır. Bu kapsamda yapılan toplantıda koronavirüsle mücadele kapsamında bugüne kadar alınan kararlara ek olarak; Ülkemiz genelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde 81 il ve 923 ilçemizde PTT aracılığıyla hane başı 1.000 TL. ödemeleri 01.04.2020 tarihinden itibaren başlamıştır.
CİDDİ RİSK OLUŞTURMAKTADIR
Ancak birçok ilimizde vatandaşların aynı anda müracaatları için PTT şubelerine gitmesi yoğunluk ve bu özel döneme ait yakın temas içinde bekleme görüntüleri oluşturmuştur. Bu durum bulaşıcılığı hızlı ve yüksek olan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında vatandaşlarımız açısından ciddi risk oluşturmaktadır.
ÖDEMELER EVDE YAPILACAK
Bu kapsamda yapılacak ödemelerin vatandaşlarımıza 03.04.2020 Cuma saat 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler, kolluk birimleri, öğretmenler, okul müdürleri ve diğer kamu görevlilerimiz vasıtasıyla kendi ikametlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …