Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Şehirdeki Doğa, Tarih ve Kültür Keşfedilecek

Şehirdeki Doğa, Tarih ve Kültür Keşfedilecek

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında hazırlanan “Şehrimdeki Doğa, Tarih ve Kültür Keşiflerim – 2” adlı projenin açılışı etkinliği yapıldı. Proje kapsamında 8 okuldan 40 öğrenci 17-26 Ağustos tarihlerinde Erzincan’ın 5 ilçesi 1 beldesinde 6 akademisyen 2 yüksek mühendis, 1 avukat, 4 öğretmen olmak üzere 23 eğitmen ile çalışmalar yapılacak.

Tarihi Erzincan Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış programına Erzincan İl Milli Eğitim müdürü Aziz Gün, Projeye katılım sağlayacak olan öğrenciler ve velileri katıldı. Projenin açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımı katılımcılar ile paylaşarak; “Bir bakan olarak değil, Bir öğretmen olarak yazıyorum lütfen okuyun. Okulları birlikte açacağız derken samimiyiz. Sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyorum. Siz olmadan başaramayız. Lütfen Maske takın, mesafenizi koruyun ki okulları açarak işimizi yapabilelim. Çocuklarımız okullarına kavuşsun, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz adına hepinizden rica ediyorum diyen bakanının mesajını okudu.

TUBİTAK 4004 projesinin tanıtımı ve başlaması ile ilgili olarak yapılan açılış programında bir arada olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi destekleme programı çerçevesinde TUBİTAK tarafından desteklenen bir çalışma.. Burada amaç mümkün olduğu kadar görselleştirilerek öğrencilere çocukların birbirlerinden etkileşim yoluyla, müşahede etmek, araştırmak neticesinde bilginin bu şekilde elde edebilmek maksadıyla TUBİTAK tarafından açılmış olan ve desteklenen bir proje.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak proje çalışmaları neticesinde bir önce ki yıl proje değerlendirmelerine baktığımızda birçok konuda olduğu gibi burada da en üstte Erzincan var. Türkiye’de TUBİTAK 4004 projelerinde birinciyiz. Türkiye genelinde tüm iller bununla birlikte tüm üniversitelerin katılımlarıyla ve TUBİTAK tarafından desteklenmesi ile neticelenen bir çalışma. Bu çalışma ile bir önceki yıl iki projemiz bu yılda şuan açılışını yapmış olduğumuz projenin devamı olan projenin uygulama safhası. Bu proje kapsamında 8 okulumuzdan 40 öğrencimiz 17-26 Ağustos tarihlerinde Erzincan’ımızın 5 ilçesi 1 beldesinde 6 akademisyenimiz 2 yüksek mühendis, 1 avukat, 4 öğretmen olmak üzere 23 eğitmen ile bu çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda bu guruba 10 rehber öğretmenimizde ayrıca yönlendirme ve refakat edecekler.
2020-2021 eğitim öğretim yılının açılmadan önceki bu çalışmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Gün, “Şuan da ilimizde 15 okulda 3 ilçemiz de bin den fazla öğrencimiz destekleme ve yetiştirme kurslarımızda eğitim ve öğretimlerini sürdürüyorlar. Bu eğitim ve öğretimlerinin devamın da, bu projenin de devamın da inşallah yüz yüze eğitimle de çocuklarımızı okulların da, sınıflarında, koridorlarda görebilmemiz için maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz hususunda hepimize ayrı, ayrı görevler düştüğünü bilmenizi ve bu kurallara dikkat edilmesi hususunu bir kez daha ifade ederek, bu projenin, bu çalışmanın şehrimize, öğrencilerimize hayırlı olmasının temenni ederek sözlerini tamamladı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmalarının ardından Proje yürütücüsü Murat Utku proje hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Konuşmaların ardından yapılan ikram sonrasında proje katılımcıları kendilerine tahsis edilen araçlar ile hareket ettiler.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …