Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Vatandaş Can Aras Para Derdinde

Vatandaş Can Aras Para Derdinde

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye ve dünyanın dört bir yanında İnsanlar önlem alınıp can derdine düşmüşken Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ise ülkenin zor günler geçirdiği dönemde elektrik parasını ödeyemeyen vatandaşlara ihbarname gönderdi.

İlk kez 2019’un Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde bildirilen yeni koronavirüs, o günden bugüne dünyayı tamamen etkisi altına aldı. Çin’de kontrol altına alınmasına rağmen Avrupa’da büyük bir hızla yayılmaya başlayan yeni koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” ilan edildi.
Türkiye de vakanın ilk görülmesinin ardından Erzincan’da 1, Ülkemizde ise 214 ölüm gerçekleşti.
Birçok sektör zorunlu olarak kapanırken, işçilerin kredi kartı borçlarını, ev kiralarını , faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünürken, yetkilerin ise evde kal çağrılarının yapıldığı dönemde Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. elektrik parasını ödeyemeyen vatandaşlara ihbar göndermesi tepkilere neden oldu.
EPDK BAŞKANI NE DEMİŞTİ ?
“Korona virüsle mücadele sürecinde elektrik ve doğalgazda kesinti yapılmaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji sektörünün üzerine düşen fedakârlığı yapması gerektiğini vurgulamıştı. Yılmaz, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın elektrik ve doğalgaz kesme konusunda verdiği mesaj çok net. Sosyal devlet olmanın gereği ile biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hayati önem taşıyor. Enerji sektöründe görev yapan herkesin çok daha dikkatli, çok daha titiz çalışması gereken günlerdeyiz. Kurum olarak Bakanlığımızla eşgüdüm ve tam bir işbirliği ile çalışıyoruz ve ilerleyen günlerde alınması gereken yeni tedbirler olursa bu tedbirleri de vakit kaybetmeden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Demişti.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …