Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Erzincan’dan 3 Proje Ulusal Kalite Etiketi Ödülü Almaya Hak Kazandı

Erzincan’dan 3 Proje Ulusal Kalite Etiketi Ödülü Almaya Hak Kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren e-Twinning projeleri kapsamında 2016 yılında Erzincan’da yürütülen 3 proje ulusal projeler arasındaki değerlendirme sonucu Ulusal Kalite Etiketi Ödülü almaya hak kazandı.
Ulusal kalite etiketi almaya hak kazanan projelerin öğretmenlerine İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından İl Mili Eğitim Müdürlüğünde belgeleri verildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı açıklamada; ‘’ 2016 yılı e-Twinning Projeleri Kalite Ödülleri dalında ulusal kalite etiketi almaya hak kazanan projeler için toplandık. Avrupada2ki okulların e-Twinning adı altında yapmış oldukları çalışmaları tüm Avrupa da ki yapılan çalışmaları izlenilebilmesi paylaşılabilmesi, bunlar ulusal olarak değerlendiriliyor. Biz 2 yıl önce de yaptığımız -Twinning çalışmalarla Türkiye 2. oldu. Biz bunların meyvelerini toplamaya başladık. İlimizde e-Twinning ile ilgili olarak 2 bin 558 öğretmenimiz bu portala kayıt olmuş ve burada 289 proje sunmuşlar arkadaşlarımız. Bu projelerde 3 projemiz 2 öğretmen arkadaşımız tarafından yapmış oldukları projeler Ulusal Kalite Etiketi Ödülü almaya hak kazandılar.’’ dedi.
Ardından konuşan Türkçe Öğretmeni Çiğdem Yeter; ‘’ Cumhuriyet Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorum. Geçen yıl yürüttüğümüz 2 farklı projeyle bakanlığımız kalite etiketiyle okulum ve kendim ödüllendirildim. Yorucuydu ama güzel bir çalışmaydı emeklerimize değdi. İlk projem ‘Sevgi, Barış Dostluk Treni’ 91 ilin ortak olduğu bir projeydi. Öğrencilerin mektuplarından oluşan büyük bir sergi ile Zonguldak’ta sonlandırıldı. Diğer projemde ‘Çemberimde Gül Oya’ projesi , 81 ilin kültürü, yemeği, turistlik mekanları, kültürel değerlerin bir arada toplandığı ve toplana materyallerin bir noktada toplandıktan sonra il il bunların sergilenmesini kapsıyordu. ‘’ açıklamasında bulundu.
İngilizce Öğretmeni Barış Akpınar ise yaptığı açıklamada; ‘’81 İlin temsil edildiği ‘Bir Nefes Anadolu Projesinde’ kalite etiketi almaya hak kazandık. 81 İlin temsil edildiği bir projede Erzincan’ı temsil ettiğimiz için çok büyük mutluluk duyduk.’’ dedi. Ardından Ulusal Kalite Etiketi Ödülü almaya hak kazanan projelerin öğretmenlerine belgeleri verildi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …