18 Nisan Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Gün: Yarınlarımıza attığınız adımlar için hepinizi tebrik ediyorum

Gün: Yarınlarımıza attığınız adımlar için hepinizi tebrik ediyorum

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Gün mesajında; “Eylül ayının yüreğimize dolan serinliğinin vermiş olduğu heyecanla başladığımız 2016-2017 eğitim-öğretim yılını bugün, benim de 40 bin öğrencimiz gibi heyecanla beklediğim karneleri alarak, sonlandırmış olacağız. Meşakkatli, yoğun ve stresli geçen koca bir yılda göstermiş olduğunuz azim ve gayretle yarınlarımıza attığınız kocaman adımlar için hepinizi tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
“Eğitimden geçmeyen hayal gücüne sahip olanların, kanatları vardır; ama ayakları yoktur.” sözünü içselleştirerek çalışmalarını sürdüren kurumumuz, eğitimi şehrimizin en ücra köşelerine kadar götürerek her çocuğumuza eğitimin sonsuz imkânlarını sunma gayreti içerisindedir. Çünkü bizler biliyoruz ki en büyük yatırım insanadır. Bilimin, irfanın aydınlığında yürüyen gençlerimizi aynı zamanda Çanakkale’deki Seyid Onbaşıların, 15 Temmuz’daki Ömer HALİSDEMİR’lerin milli ruhu ile, vatan sevgisi ile, dini ve ahlaki yaşam biçimleriyle yoğuruyor; gelecek nesillere aktarılacak medeniyet yelpazemizin en önemli parçaları olmaları konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sizlerin de desteğiyle en verimli şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.
Sizleri, öğretmenlerimizin öncülüğünde soran, sorgulayan, okuyan, araştıran, düşünen, eleştirel değerlendirmelerde bulunan, teknolojiyi bilinçli şekilde kullanan, planlı ve düzenli çalışan, üreten, sorumluluğunun bilincinde, insan haklarına saygılı, meselelere çağdaş yaklaşımlarla çözüm bulabilen, yerel veya evrensel temel insani ve ahlaki değerlere tam anlamıyla sahip, yenilikçi bireyler olarak yetişiyor görmek bizleri her zaman sevindiriyor, gururlandırıyor.
Bugün emeğinizin karşılığı olan karnelerinizi alacaksınız. Biliyorum ki birçoğunuz o tarifsiz mutluluğu ve gururu yaşayacak. Lakin bazı öğrencilerimiz de hayal kırıklığına uğramış olabilir. Unutmayanız ki her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Ve insan asıl, umutlarını yitirince kaybeder. Bu düşünceden hareketle, sizleri üzebilecek bazı notların sadece o yılın kısmi bir performans değerlendirmesi olduğunu ve sizlerin konuyla ilgili gerekli çıkarımları yaparak, düzenli ve planlı bir çalışmayla bunları telafi edeceğinize inanıyorum.
Ayrıca içinizin kıpır kıpır olduğu bu çağlarda daha şimdiden durumun önemini kavrayıp hayallerinizin peşinden koşmaya başlayıp geleceğinizi şekillendirmede önemli bir yere sahip olan YGS’de ve TEOG sınavında göstermiş olduğunuz üstün başarı ile ilimizin Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer almasını sağlayarak, bizlerin ve ailelerininiz yüz akı olan siz sevgili gençlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Valimiz Sayın Ali ARSLANTAŞ’ın da projelere, başarıya verdiği önem ve destekleri de kendimize referans edinerek bir aile gibi hareket edip, her alanda başarılı olmaya devam edeceğiz. Bu yıl özellikle TÜBİTAK projelerinde elde ettiğimiz rekor katılım ve dereceler, bizleri çok mutlu ederken gelecek yıllar için de daha özverili çalışmalara itecektir. Dolayısıyla bu uzun soluklu tatili fırsata çevirip ruhumuzu ve bedenimizi dinlendirebildiğimiz oranda gelecek için de çalışmalarımızı planlamalı ve hazırlıklarımızı yapmalıyız.
Sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan rolüyle, aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale gibi gençlerimizin yolunu aydınlatan sizlerin de en büyük hediyesinin bu karneler olduğu biliyorum. Hayatınızı; gençlere erdemi, ilimi, irfanı karşılıksız öğretmeye adamış olmanız bizim sizler adına en büyük güvencemizdir. Biliyoruz ki hakkınız ödenmez. Ve beraber yürüdüğümüz bu kutlu yolda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorunları el ele aşmaya devam edeceğiz.
2016-2017 eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu öğrencilerimizle birlikte dinlenerek atmanızı, geçmiş yılın genel bir muhasebesini yaparak yeni dönem için yeni plan ve projelerle hazırlanmanızı, sanat ve sporla meşgul olup ilgi alanlarınıza göre araştırmalar yaparak geçirmenizi arzu ediyorum. Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu tatiller diliyorum.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek çocuklarımıza, gerek okul yönetimlerimize ve gerekse de bizlere verdiğiniz katkılar, belki yorulduğumuz belki kendimizi güçsüz hissettiğimiz zamanlarda en büyük destekçimiz oldu. Eğitim üçgeninin en önemli parçalarından olan siz velilerimiz, giderek artan eğitim bilinciyle ve yenilikçi yaklaşımlara olan olumlu tutumlarınızla çocuklarımıza kurmak istediğimiz gelecek için önemli adımlar atmaktasınız.
Yıllara yayılan bu sürecin devam etmesi için önümüzdeki yıllarda da özellikle okullarımızla irtibatı kesmemenizi ve eğitimin bir bütün olarak ailede, çevrede devam eden bir süreç olarak ilerlediğini unutmadan hareket etmenizi diliyorum.
Ayrıca sizlerin en kıymetli varlıkları olan ve bizlere emanet ederek hayata hazırlıklarını birlikte yürüttüğümüz çocuklarımızın bu heyecanlı gününde unutmamalısınız ki öğrencilerimizin bir kısmının karnelerinde çok iyi notlar olabileceği gibi, bir kısmının karnelerinde istenilen düzeyde notlar bulunmayabilir.
Sizlerden beklentilerimiz: Öğrencilerinizin karnelerinde, karşılaştığınız durum ne olursa olsun çocuklarınıza duyduğumuz güveni ve desteği esirgemeyip sürdürmektir.
Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür.
Onlara doğru rehberlik yapıp yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimiz zaman, çocuklarımız da çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip toplumdaki yerlerini alacaklardır.
“Eğitim Şehri Erzincan” sloganıyla yola çıktığımız ve ivmemizin her geçen yıl yükseldiği bu süreçte verdikleri özverili katkıdan dolayı okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve okul-aile birliği üyelerine tekrar teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …