Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Hayırsever İşadamından Cami

Hayırsever İşadamından Cami

Tercanlı iş adamı Ertuğrul Karahan bir yıl önce vefat eden babası Ümit Karahan’ın vasiyetini yerine getirerek memleketi Tercan’a cami yaptırıyor.
Tercan’lı iş adamı Ertuğrul Karahan geçtiğimiz yıl vefat eden babası Ümit Karahan’ın vasiyeti üzerine doğup büyüdüğü baba ocağı memleketi Tercan Atatürk Mahallesinde 430 metre karelik alan üzerine 500 kişilik cami inşaatı çalışması başlatarak, vefasını bir kez daha gösterdi. 24 Nisan 2017 tarihinde temeli atılan caminin Eylül ayı içerisinde ibadete açılması planlanıyor. İki katlı. büyük ana kubbe ve 3 küçük kubbe şeklinde çift minareli olarak yaptırılan cami için yaklaşık 800.000 TL harcama yapılacak. Caminin yapımının maddi masraflarının tamamı Hayırsever iş adamı tarafından yaptırılıyor. İş adamı Ertuğrul Karahan’da camilerin sadece ibadet yeri değil Müslümanların dertleştiği, konuşup halleştiği, problemlere çarelerin bulunduğu bir mabet olduğunu belirterek, “Bu caminin yapımını geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz babam Ümit Karahan istemişti. Bende onun vasiyetini yerine getiriyorum. İnsanların yararlanacağı böyle bir eseri n yapımı bize nasip olduğu için Allah’a hamd ediyorum. İbadet ve dualarımızın kabul edileceği kutsal mekanımız hayırlı olsun. Bu projeyi gerçekleştirmemizde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu. Birliğe, kardeşliğe en üst düzey ihtiyacın olduğu bir dönemi yaşandığını vurgulayan Karahan,”. Bu anlamda bu kutsal mekanlarımız bizim milli ve manevi değerlerimiz açısından, gençlerimizin, çocuklarımızın donanımlı, birikimli, inançlı yetişmeleri açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …