18 Nisan Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ İlçe planlama ve işbirliği toplantısı yapıldı

İlçe planlama ve işbirliği toplantısı yapıldı

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerini planlamak amacıyla ‘İlçe Hayat Boyu Öğrenme Planlama ve İşbirliği toplantısı yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği 1. Komisyon Toplantısı Tercan Kaymakamı Kürşat Karaca Başkanlığında Resmi Kurum İdari Amirleri ve Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla Kaymakamlık Toplantısı Salonunda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Kürşat Karaca,halkın hayat boyu gelişebilmesi,bilinçlenmesi ve öğrenmesi için tüm kurum ve kuruluşların,Sivil Toplum Örgütlerinin Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, “Halk Eğitim Merkezimizce ilçemizde verilen eğitim hizmetleri gerek çeşitlilik gerekse sayısal olarak son derece memnuniyet vericidir. Çocuklarımıza, yetişkinlere, engelli bireylere yönelik okuma yazmadan, mesleki eğitime, sosyal ve kültürel kurslardan açık öğretim hizmetlerine kadar geniş bir alanda hizmet üreten Halk Eğitim Merkezimiz ve diğer eğitim kurumlarımız önemli başarılara imza attıklarını görüyorum. Başarılarından dolayı merkez müdürümüzü ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Verilen bu hizmetlerin halkımızın nazarında karşılığının olduğunu görmek mutluluk vericidir.
Belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, meslek odalarımız ve özel sektörümüzün imkanlarını halk eğitim faaliyetlerine seferber etmelerini istiyorum” dedi.
Toplantıda konuşan Tercan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Işık,katılımcılara toplantıya iştiraklerinden dolayı teşekkür ettikten sonra yapılan çalışmalar ve gelecek dönem yapılacak planlamalar ile ilgili bilgi verdi.Halk Eğitim Merkezlerinin giderek öneminin arttığını Açık Lise Ve Ortaokul işlemleri, Mezun öğrencilerine yönelik Üniversiteye Hazırlık Kurslarının Halk Eğitimlerin himayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Işık,” Merkezi bünyesinde açılan kurslar Mesleki-Teknik kurslar, genel kurslar ve okuma yazma kursları alanlarında olmak üzere 3 alanda yapılmıştır,2016 yılı içerisinde toplamda.41 açılan kurslara 365 erkek,293 bayan olmak üzere toplam 658 kursiyer katılmıştır. Daha etkin bir şekilde herkesin yararına olacak kurslar açmak istiyoruz.Bu yönde talebi olan kişi ve kuruluşlara her türlü destek verilecektir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …