28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Mumcu: Erzincan’a Büyük Yatırımlar Yapılıyor

Mumcu: Erzincan’a Büyük Yatırımlar Yapılıyor

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yatırımları devam ediyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu son iki senede Erzincan’ın büyük yatırımlar aldığını belirterek stat ile ilgili de konuştu.
“En büyük projemiz olan Erzincan stadyum uzun yatırımı programınızı alındı. Yaklaşık 60 milyon net ödeneği var. Buna bakanlığımızın desteği ile birlikte de Kalkınma Bakanlığı 60 milyon verdiği 20 milyon da bakanlığımız destek vererek çok güzel bir stat yapacağız” diyen Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu son iki senede de Erzincan’ın büyük yatırımlar aldığını belirtti.
Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu şu açıklamalarda bulundu; “Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yatırımlarımız son hızıyla devam etmiş olup büyük yatırımlar alıyoruz. Sayın Başbakanımıza Gençlik ve Spor bakanımıza milletvekillerimize ilimizin Valisi çok çok teşekkür ediyorum buradan. Son 2 senede Erzincan çok büyük yatırımlar alarak çok güzel bir yere geldi. Neler var Demirkent de bir sporcu fabrikamız var şu an inşaatı yüzde 35 aşamasında. Merkez spor salonumuz yüzde 99 aşamasına geldi. Temmuz ayı içerisinde teslim alacağız, atletizm pisti millet müstakil atletizm pistimiz bitti. İlçelerde ve birçok faaliyetimizi üzümlü gençlik merkezimiz 1 eylül tarihi itibariyle bile teslim ediliyor. Bunun haricinde Tercan’da sahalarımızın yanında bir tribün ve soyunma orası yapıyoruz. Otlukbeli’nde bir soyunma odası yapıyoruz. Üzümlü ‘de de Gençlik Spor Merkezi’nde haricinde soyunma odası iki tane sentetik antrenman basketbol açık sen sahası yapmış olup spor salonunu da onarıyoruz. Bunun yanında Refahiye de Gençlik Merkezi İnşallah bunun gençlik merkezinin temellerini atacağız peşine İliç gençlik merkezimizin işlemleri arsa tahsis işlemleri bitti onun temellerini atacağız.
En büyük projemiz olan Erzincan stadyum uzun yatırımı programınızı alındı. Yaklaşık 60 milyon net ödeneği var. Buna bakanlığımızın desteği ile birlikte de Kalkınma Bakanlığı 60 milyon verdiği 20 milyon da bakanlığımız destek vererek çok güzel bir stat yapacağız. Sayın Başbakanımız Göztepe stadımızın projesini yakın bir proje beğendi. Tabii bu proje çalışmalarına başlanıldı. Zemin etüdü çalışması yapacağız peşine proje çalışması stadyumlar çok uzun soluklu işler ve uzun bir zamana yayılacaktır. Proje çalışması 5 ay sürecektir. Çünkü 6 stadyumuzun altını 1500 kişilik kapalı otopark, üstü güneş enerji panelleri Ali Kemal’i Caddesi’ne bakan kısımları da dükkanlar, antrenman salonları yapacağız. Şehrimize çok güzel bir simge katacağını inanıyoruz. Tabii ki de büyüklerimiz sağ olsun bu projeyi onayladılar. Takımımızda inşallah bu yıl bu statta şampiyon olur. Biz de Anagold 24 Erzincanspor şampiyonluk sonundan sonra da stadımızı yıkarız ve peşine hemen ihale yaptığımız günden itibaren de çalışmalar başlar. Şu an yatırım programları girmiş olması dolayısıyla stadımızı yıkmayı düşünmüyoruz. Çünkü takımımızın oynayabildiği sıkıntılar önemli yatırım programına girmeseydi şu an girdi hiçbir sıkıntımız yok. Şehrimize çok güzel bir simge kazandıracağız.
Tabii bunun yanında diğer yatırımlarda devam edecek. Şu an 5 tane halı saha yapımı şehrimizin işte merkezde Kavakyolu beldesinde yoğurtlu beldesinde Akyazı beldesinde halı sahaları devam ediyor. İyi onların yerlerini yapmıştık peşine de tenis kortlarının İnşallah bu ayın sonunda yaptıktan sonra Spor Kompleksi gençliğni yaparak gençliğe oyan yatırımlarımıza devam edeceğiz. Kemah ilçesinde ilave tribünümüz ve halı sahamız bitti.
Yine bu yıl içerisinde 500 kişilik bir spor salonu yapacağız. Kemaliye de spor salonu ve saha ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İliç gençlik merkezinin haricinde spor merkezleri içinde arsa tahsisi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …