28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tercan’da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Tercan’da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Tercan Kaymakamı Kürşat Karaca Başkanlığında 2016/2017 merkez, belde ve köylerdeki tüm okul müdürleri ile kurum müdürleri ve son olarak 2016/2017 Eğitim Öğretim yılı Yıl Sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Tercan Öğretmen evi bahçesinde açık havada Ana okulu,ilkokul,ortaokul ve lise müdürleriyle Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Kürşat Karaca,İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Işık,Şube Müdürleri Yahya Demir,Yahya Güneş,Abdulvahap Terece, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Işık ve tüm okul müdürlerinin katıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Işık’ın brifing sunumuyla başlayan toplantıda 2016-2017 yılı Temel Eğitimden Orta eğitime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları, Eğitim Öğretim faaliyetleri ve yıl sonu değerlendirmesi yapıldı,207/2018 Eğitim öğretim yılında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, başarının arttırılması adına neler yapılabileceği çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca özellikle Orta okul son sınıf öğrencilerine yönelik yaz kurslarının açılması,kurslara köylerden gelecek olan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için neler yapılabilir,eğitim öğretime açık olan okullarda yaşanan öğretmen sıkıntısı görüşülerek çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.Kaymakam Karaca, toplantıya katılan bütün okul müdürlerine tek tek söz vererek kendilerinden okullarının son durumları hakkında bilgiler aldı.Toplantıda konuşan Kaymakam Kürşat Karaca,okul müdürlerinin okulların her şeyi olduğunu belirterek,okul müdürlerinin okulların her şeyi olduğuna ve okul müdürlerinin okuldaki eğitim yönetimi; tutum ve davranışlarıyla doğrudan orantılı olduğunu söyledi.
Kaymakamlık olarak, İlçedeki öğrencilerin motivasyonlarının arttırılması, daha kaliteli bir eğitim alması, sosyal ve kültürel yaşantıların zenginleştirilmesi, sağlıklı ve zinde yaşamlarının olması, çağın gelişimlerini takip edebilmeleri ve özellikle kimsesiz çocukların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Kaymakamlık olarak okul ve kurumlarımıza her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …