Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tercan’da Sulama Sezonu Açıldı

Tercan’da Sulama Sezonu Açıldı

Tercan ilçesinde Sağ sahil sulama Birliği bünyesindeki TB/1 pompaj istasyonunda sulama sezonu başlatıldı
Tercan Sağ Sahil Sulama Birliği bünyesinde bulunan ekili tarım arazilerinin sulanmasını sağlayan TB/1 pompa istasyonunda 2016/2017 Sulama sezonu açıldı.
Sezonun açılışı nedeni ile düzenlenen törene Tercan Kaymakamı Kürşat Karaca,Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,Tercan Sağ Sahil sulama Birliği Başkanı Rahim Yıldız,kurum amirleri ve çiftçiler katıldı. Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Rahim Yıldız’dan bilgi alan Kaymakam Kürşat Karaca,yaptığı konuşmada,2016/2017 yılı sezonunun bol ve bereketli geçmesi temennisinde bulunarak,” Tercan Barajından temin edilen su ile yaklaşık 68000 dönüm ekili tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Milli üretimimizin temeli olan tarıma her türlü desteği vererek; gerçek üretici olan köylümüzün Milli Gelirden daha fazla pay almasını hedeflemekteyiz.
Ben sulama sezonunun çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Tercan Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Rahim Yıldız’da yaptığı açıklamada,sulama pompaj istasyonunda 5 pompanın çalıştırıldığını ve bu pompaların her birinin saniyede 2,5 metreküp su pompaladığını belirtti.
Yıldız şöyle konuştu:”2017 yılı sulama çalışmaları için her türlü hazırlıklarımız tamamlandı. Şu an için 68000 dönüm ekili tarım arazisinin sulanması planlanmaktadır. İlçemizin tarım sulaması alanında daha ileri aşamalara taşınması için büyük önem arz eden su pompa istasyonu birçok köyümüzdeki ekili tarlalara su götürülmesi imkanı sunmaktadır.
Birlik olarak sunduğumuz sulama imkanlarından Mercan,Gökce,Çadırkaya,Çatakdere ve Gevenlik köyleri faydalanmaktadır. 2017 yılı sulama sezonunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, çiftçilerimize bol kazançlı bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …