28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Aramızdan Ayrılalı Bir Yıl Oldu

Aramızdan Ayrılalı Bir Yıl Oldu

Erzincan’da uzun yıllar gazetecilik yapan Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy, bir yıl önce bugün hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca içindeki gazetecilik aşkını son yıllarda köşe yazarlığı ile sürdüren Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy, Erzincan sevgisiyle de öne çıkan bir kişilikti.Erzincan’da uzun yıllar gazetecilik yapan Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy, bir yıl önce bugün hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca içindeki gazetecilik aşkını son yıllarda köşe yazarlığı ile sürdüren Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy, Erzincan sevgisiyle de öne çıkan bir kişilikti.
Tam bir yıl önce bugün Trabzon’a tedavisinin kontrolü için giden Kazım Erdem Özsoy tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yummuştu. Erzincan Basını duayen gazeteci ‘Kazım Abi’sini bundan 1 sene önce kaybetti. Erzincan’da son 50 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan ve 28 Yıl boyunca da kendi kurduğu Özsöz Gazetesini günlük olarak çıkartan Kazım Erdem Özsoy, son bir yılında mücadele ettiği kansere yenik düşerek, 84 yaşında yaşamını yitirmişti. Uzun yıllar boyunca içindeki gazetecilik aşkını son yıllarda köşe yazarlığı ile sürdüren Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy, Erzincan sevgisiyle de öne çıkan bir kişilikti.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Merhum Kazım Erdem Özsoy’un gazetecilere örnek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle Kazım ağabeyimizi Allah rahmet eylesin.Günün zor şartlarında gazetecilik mesleğinde uzun yıllar hizmet etmiş duayen olmuş Kazım ağabeyimiz de hem yetiştirdikleri, geride bıraktıklarıyla hem de en azından bu mesleğin saygınlığını korumak adına yaptığı çalışmalar ile hem gazeteci, internet ve medya sektöründe çalışan tüm kardeşlerimize güzel bir örnek oluşturdu. Bu zor şartlarda bu mesleğin nasıl icra edilebileceğini çocukluğundan vefat yılana kadar tüm camiaya aktarmış oldu. Diye açıklama da bulundu.
Erzincan basınının yılmaz savunucularından, duayen ismi, Erzincan sevdalısı Gazeteci -Yazar Merhum Kazım Erdem Özsoy’un vefatının üçüncü yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Yalçınkaya, Kazım Erdem Özsoy’un Erzincan için büyük bir değer olduğunu hatırlatarak yaşamı boyunca Erzincan basınının yanında olan, yerel basının gelişmesi, Anadolu basınının ayakta kalması için uğraş veren Kazım Amcamızı rahmetle, minnetle anıyoruz.” Dedi.
Kazım Erdem Özsoy Kimdir?
1935 yılında Erzincan’ın Eğin (Kemaliye) ilçesine bağlı Yuva (Gerüşla) köy ünde doğdu. Eğin’de doğdu fakat Kemaliyeli oldu. İlkokulu köyünde okudu. Babası ile birlikte köylerde dolaşıp ayakkabı tamiratı yaptı. Ortaokul çağında, İstanbul’a dayısının yanına gitti. Okul şartları, ekonomik zaruretler karşısında, dayısına yük olmamak ve tez zamanda para kazanabilmek için iş hayatına atıldı. Uzun yıllar İstanbul’da çalıştı. Askerlik sonrası memleketine ‘döndü. Erzincan’da matbaacılık yaptı. Kazankaya, Yeşil Eğin, Arapgir postası gazetelerini bastı. Özsoy Matbaasını kurdu. Uzun yıllar Matbaacılık yapan Özsoy 1990 yılında Özsöz gazetesini kurdu. Kazım Erdem Özsoy, Kemaliye Müzesine de pek çok eser hediye ederek, müzenin zenginleşme-sine katkıda bulunmuştur.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …