Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Caddeler Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor

Caddeler Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor

Türkiye’de ilk corona virüsü olayının açıklanmasının ardından harekete geçen Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi, halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve çarşılarda dezenfekte çalışmasını kesintisiz sürdürüyor.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi, Çin ve İtalya’da etkisini gösteren, dünyanın farklı ülkelerinde mantar gibi türeyen corona virüs hastalığına karşı alınan tedbirleri artırdı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Türkiye’de corona virüs olayı görüldüğünü açıklamasıyla birlikte Erzincan’da ki dezenfekte çalışmalarına start veren Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi, şehir de vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda salgın hastalığa karşı ilaçlama çalışmaları yaptı. Belediye ekiplerinin corona virüse karşı aldığı tedbirler, hız kesmeden devam ediyor.

VİRÜSE KARŞI GECE MESAİSİ

Dezenfekte çalışmaları ağırlıklı olarak gece sürdürülüyor. Gün boyu vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılan alanlar geceleri özel kıyafetli dezenfekte ekipleri tarafından ilaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun: “Erzincan’ın korona virüsüne karşı daha tedbirli olabilmesi için ilaçlama çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Bununla birlikte biz Erzincan Belediyesi olarak çöplerin daha hızlı alınmasını ve çöplerin yıkanması için talimatlarımızı bildirdik. Kendileri bu görevleri yerine getirecekler. Bu dezenfektasyon işlemini bir kaç defa tekrarlayacak. İtfaiye aracımızın içerisinde olsun diğer alet ve edevatın içerisinde dezenfektan bulunmakta. Halkımız müsterih olsun. En iyi şekilde ilaçlama yapılacaktır. Resmi daire, kurum ve kuruluşlarda müteakiben yapılmaktadır ve yapılacaktır” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ise çalışmalar hakkında; “İlaçlama bir kaç hafta sürekli devam edecek. Çin’de başlayan bu yeni tip korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Henüz ilimizde böyle bir tespitimiz yok. Ancak panic yapmadan, tedbirlerimizi alarak, özellikle kişisel hijyene dikkat ederek bu virüs ile mücadeleyi vatandaşlarımız ile sürdüreceğiz. Erzincan Belediyemiz ve diğer yerel yönetimler Sağlık Bakanlığımızda oluşturulan Bilim Kurulunun aldığı kararlar, önerdiği tedbirler çerçevesinde faaliyetlerine devam ediyorlar. Toplu ulaşım araçlarının araçların kendileri, istasyonları, durakları, yine vatandaşımızın yoğun olarak kullandığı cadde, bulvar, park, meydan gibi yerler, ortak kullanımın yoğun olduğu alışveriş merkezleri, kıraathaneler, dinlenme ve eğlence yerleri, bütün kurumların hizmet binaları, bu kapsamda dezenfekte edilecek. Bu aldığımız tedbirlerin ve yaptığımız çalışmaların tamamı tedbir amaçlı. Gecenin bu vaktinde bu faaliyette bulunduğunu bildiğim belediye çalışanlarını yerinde ziyaret etmek istedim. Onlara da başkanımızın şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …