Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ “Dış Ticarette Yeni Ufuklar” Konulu Program Düzenlendi

“Dış Ticarette Yeni Ufuklar” Konulu Program Düzenlendi

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri, Sertrans Logistics’in katkılarıyla, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi tarafından “Dış Ticarette Yeni Ufuklar, Yeni Uygulamalar, Yeni Kurallar, Yeni Pazarlar” konulu program düzenlendi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yanlızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun birer açılış konuşması yaparak, programın ilimiz ve iş dünyamız içi hayırlı olmasını dilediler.
Programın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek başlayan Vali Mehmet Makas, “Artık sınırlar kalkıyor. İnternet dediğimiz ortamda diyaloglar artıyor. İnternetten ticaret yapabiliyorsun. Erzincan’da ki iş insanlarımız sermayeleri ile her türlü riski kucaklayarak önce Erzincan’ımıza sonra ülkemize sonra da gönül coğrafyamıza hizmet ediyorlar. Dünyaya hoşgörü ve adaleti yayabilmek için ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız. Savunma bağlamında, dış politika bağlamında güçlü olmak zorundayız. Bu güçlülüğü ben inanıyorum ki inşallah genç kardeşlerimiz çok daha da ilerilere taşıyacak. Türkiye, yeni ufuklarda mazlum ve masum dünyanın tekrar hamisi olacak ve inşallah özlediğimiz günlere kavuşacağız. Güvencimiz işadamlarımızdır, güvencimiz kaliteli üniversitelerimizdir, güvencimiz gençlerimizdir.” dedi.
Program daha sonra Piri Reis Üniversitesi Öğrt. Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu tarafından Türkiye ve Dünya Ekonomisi konulu yapılan sunum ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yayın Koordinatörü ve Yazarı Vahap Munyar moderatörlüğünde Tunay Gıda Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Tuncer Kırtıloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Müge Manga, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın katılımıyla Dış Ticarette Fark Yaratmak konulu panel ve ardından da soru cevap ile son buldu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …