28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Erzincan’da Fide Üretim ve Satışı Son Hızla Devam Ediyor

Erzincan’da Fide Üretim ve Satışı Son Hızla Devam Ediyor

Bizim için üretmeye devam eden fide üreticilerimizi sahada ziyaret ettik. Covid-19 kapsamında alınan tedbirlerin bitkisel üretim ve gıda talebi üzerinde herhangi bir baskı oluşturmaması için üreticilerimiz 7/24 çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve beraberindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri Erzincan ve çevre illerin fide ihtiyacını tedarik eden üreticilerimizi ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundular.
Haftalar öncesinden sera ekimlerinin yapıldığı, dış ekimlerin ise devam ettiği bu dönemde üreticilerimizin geçen senelere göre daha fazla ekim yaptığı görüldü. Bu sene beklenmedik bir salgınla karşılaşılmasına rağmen fide talebinin tahminlerin üzerine çıktığını söyleyen Şahin ” Üreticimiz tüm zorlu şartlara rağmen artarak üretmeye devam ediyor, talep o denli fazla ki fide üreticilerimiz çok geç saatlere kadar satış yapıyor. Bu salgın tüm dünyaya tarımsal üretimin stratejik önemini bir kez daha göstermiştir. Kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri olarak söyleye biliriz ki gıda arzında bir sıkıntımız olmayacaktır halkımız rahat olsun.” Dedi.
Yeni sera ve üretim alanlarına yapılan ziyarette üreticiler artan talepten son derece memnun olduklarını, büyüyerek her sene daha da fazla üretmeye devam edeceklerini söylediler.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …