Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak”

“Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak”

Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Ebru Güler ile birlikte “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” adlı eTwinning projesine dahil oldular.
Biri Romanya’dan olmak üzere Türkiye’nin 8 farklı ilinden 11 ortaklı gerçekleştirilen bu projede çocuklara, atıkların çöp olmadığı bilinci verilmeye çalışılıyor.
Okullarına ve sınıflarına geri dönüşüm kutuları yapan öğrenciler, bilgilendirme panoları hazırlayıp sıfır atık konusunda arkadaşlarının dikkatini çekmeyi başardılar.
Tekrar değerlendirilebilen atıkları kullanarak kırtasiye ürünleri, bayrak ve Atatürk posteri tasarlayan çocuklar yaratıcılıklarını sergiliyor. Birbirinden eğlenceli ve öğretici birçok etkinlik yapan öğrenciler, son etkinliklerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdi. Atık malzemelerden kıyafet tasarlayıp bunu defilede sergilediler. Geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler, bayramı izlemeye gelen halk tarafından büyük beğeni topladı.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …