28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Günay: En Büyük Hayalimi Gerçekleştiriyorum

Günay: En Büyük Hayalimi Gerçekleştiriyorum

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Erzincan’ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan Kesimhane Projesini hayata geçiriyor.
Kesimhanenin en büyük hayallerinden biri olduğunu dile getiren Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Y.Faruk Günay şöyle konuştu;”Erzincan’da mevcut bir kesimhane var evet ama çiftçimizden gelen yoğun istek üzerine bizlerde enine boyuna düşünüp bu işi yapabileceğimize karar verdik. Yatiştiricilerimizle ne vakit yanyana gelsek hepsinin dediği şey aynıydı ‘Tek bir kesimhane var ve biz tekelleşme istemiyoruz’.Bizede makul gelen bu istek doğrultusunda kollarımızı sıvadık.Yetiştiricimiz keseceği hayvanı en iyi fiyata kessin diye çabalayacağız.Süt işimiz iyi kötü bi düzene oturdu çiftçimiz ürettiği sütü en iyi şekilde değerlendirsin diye elimizden geleni yaptık yapmayada devam ediyoruz.Düşündük et neden bi düzene oturtulmasın.Çiftçimize söz verdik söz verdiğimiz doğrultuda da arsamızı aldık ve imzalarıda attık hayırlı uğurlu olsun çiftçilerimize.Şehrimize yapacağımız ikinci bir kesimhaneyle hem bir rekabet ortamı oluşacak hemde çiftçimiz hayvanını istediği en uygun fiyata satacak.
Erzincan da günlük ortalama 30-35 hayvan kesildiğini hesap edersek ki hergün kesimde olmuyor günlük 20 Büyükbaş 50 küçükbaş kapasiteli bir kesimhane yapacağız.Amacımız hayvanı kesmek ve piyasaya sunmak.Yetiştiricimiz kesimini gerçekleştirdiğimiz hayvanın etini kendisi satabilir satamazsa bizde değerlendirebiliriz.Ayağı kırılan veya benzeri şekilde ufak çaplı sıkıntısı olan hayvanın yetiştiricimizin emeğini gözardı etmeden hakkı neyse o fiyata alımını yapacağız çiftçimiz en çokta bundan muzdarip.Kesimhanemiz 250 metrekare kapalı bir alana sahip olacak.Çiftçimiz burda hem et borsasını takip edebilecek hemde hayvanını uygun steril koşullarda kestirecek.Kesimhanemiz yanlızca üyelerimize özgü biyer değil tüm Erzincan’lı yetiştiricilerimize kapımız herzaman açıktır.Şimdiden tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diler hepsine hayırlı kazançlar temenni ederim.”dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …