Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Hastanenin 250 Yataklı Ek Binasının Yapımı Başlıyor

Hastanenin 250 Yataklı Ek Binasının Yapımı Başlıyor

2010 yılından itibaren hizmet veren Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevcut hali ile yetersiz geliyor. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan poliklinik sıkıntısı başta olmak üzere diğer sıkıntılar ek bina ile çözülecek. Yapımına başlanılacak olan ek bina ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erzincan’ın ihtiyacına cevap verecek. Uzun süredir gündemde olan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılacak olan ek binanın ihale süreci sonlanılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 250 hasta yatağı buna ek olarak zemin kısmında aciller, acilin dışında yoğun bakımlar, doğum haneler olacak olan ek binanın büyüklüğü yaklaşık mevcut hastanenin büyüklüğü kadar olacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan; ”Uzun süredir gündemde olan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının ihalesi gerçekleşti. Ek binamızın yer teslimini yüklenici firmaya yaptık. Pazartesi günü Bakanlığımızın yetkilileri ve yüklenici firmanın sahipleri ilimize geldiler binamızın arsasıyla ilgili bilgileri kendilerine ilettik ve yer teslimin yaptık. Gündemde olan hastanemizin büyütülmesi ve ek binanın yapılması ihtiyacı gündemdeydi. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizi 2010 yılında faaliyete başladı. Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesiyle ortak kullanılıyor. Dolayısıyla burası hem Erzincan’ın hizmet hastanesi hem de Tıp Fakültemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veriyor. Dolayısıyla hastanemiz bu güç birliğiyle hızlı bir şekilde hem teknolojik olarak hem de insan alt yapısı olarak hem sağlık kalitesi olarak hızlı bir şekilde gelişti ve Erzincan’ımızın ihtiyacına cevap veremez oldu. Yatak sayımız yetmedi özellikle poliklinik sayılarımız her geçen gün arttı. Acil hasta yükümüz her geçen yün arttı yine ameliyathane ve girişimsel işlemlerimiz her geçen gün arttı. Dolayısıyla hastane binamıza ek bina yapma ihtiyacı doğdu. Ek binamıza Bakanlığımızla Rektörlüğümüzle paylaşarak ek binamızın kararını verdik ve bakanlığımızın yatırım programına alındı. İhalesi yapıldı yer teslimini yaptık yakın zamanda hastanemizin inşaatına başlayacaklar.
85 bin metre kare büyüklüğünde bir hastaneye sahip olacağız
Mevcut hastanemiz yaklaşık 42 bin metre kare büyüklüğünde ek binamızda bir o kadar yani 43 bin metre kara kadar olacak. Hastanemizin batı kısmında yaklaşık 27 bin metre karelik alanı kamulaştırdık bu aklana bu hastanemizi yapacağız. Hastanemiz son model ve son teknolojilerle donatılmış olacak. Bu hastanemizde yaklaşık 250 hasta yatağı olacak. Zemin kısmında aciller, acilin dışında yoğun bakımlar, doğum haneler hastanemizde olacak. Ayrıca hastanemizde kolonoskopi odaları, endoskopi odaları, bronkoskopi ve kemoterapi üniteleri olacak. Dolayısıyla bu haliyle hem Eğitim ve Araştırma hastanesi vasfına uygun bir yapılanma içinde olacak hem de ilimizin diğer sağlık hizmetlerini yerine getirecek kalitede bir hastaneye sahip olacağız. 760 gün hastanemizin yapımı için bakanlığımız süre tanımış. Dolayısıyla 2 yıl sonra mevcut hastanemize bir ek bina, bu ek binayla beraber hastanemizin de dış fiziki kısmını mevcut hastaneye uydurup bütünlük halinde yaklaşık 85 bin metre kare büyüklüğünde bir hastaneye sahip olacağız. Erzincan’ımıza e vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …