28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ “Hayata Sağlık ve Lezzet Katan Kadınlar” Yarışması Yapıldı

“Hayata Sağlık ve Lezzet Katan Kadınlar” Yarışması Yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Pozitif Beslenme Kulübü işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Hayata Sağlık ve Lezzet Katan Kadınlar” temalı “Sağlıklı Lezzetler Yarışması” düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme İlkeleri Laboratuvarı ve Bakır Evi’nde gerçekleşen yarışmaya Erzincan Valisi Mehmet Makes’ın eşi Elif Makas, Belediye Başkanı eşi Ülküş Aksun, Garnizon Komutanı eşi Selda Ala, Üniversitemiz Rektörü eşi Filiz Levent, İmmunflex İşletme Sahibi Tijen Ziyal ve Ayşegül Yıldırım jüri üyesi olarak yer aldı.
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, kadınlarımızın her zaman hayata sağlık ve lezzet kattığına dikkat çekerek, yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm yarışmacılara teşekkürlerini iletti.Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sevil Karahan moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte yarışmacılar, yaptıkları yemekleri jüri üyelerine beğendirmek için büyük mücadele verdiler. Yarışmacıların hazırladıkları yiyeceklerin jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesinin sonucunda yarışmada Zalina Coşkun birinci, Zeynep Baysal İkinci ve Rabia Tan ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri Elif Makas, Ülküş Aksun ve Filiz Levent tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …