Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Organları 4 hastaya umut olacak

Organları 4 hastaya umut olacak

Erzincan’da, geçirdiği rahatsızlık sonrası Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi gören ve önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Sevgi Kırkoç (44)’ın ailesince bağışlanan organları 4 hastaya umut olacak.
10 gün önce rahatsızlık geçirerek Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne Kaldırılan, 44 yaşındaki Sevgi Kırkoç, Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmasının ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.
Beyin ölümü gerçekleşen Kırkoç’un ailesi organlarını bağışladı. Bağışlanan organların alınması için Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden uzman ekip Erzincan’daki hastaneye geldi.
Yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından Kırkoç’tan alınan böbrekleri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak için yola çıkarken Karaciğeri Samsun’a ve Kalp kapakcıkları da İstanbul’a gönderildi.
TOPRAK OLMASIN YENİ UMUTLARA DÖNSÜN
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi vererek,“44 yaşında bayan hastamız yaklaşık 10 gün önce bizlere beyin kanaması şikayatiyle geldi. Yapılan müdahalelere rağmen 10 gündür kurumumuzda tedavi altındaydı kendileri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailesine biz organ bağışı önerisinde bulunduk. Bizleri kırmadılar. Ve bir hüznü sevince dönüştürmesini bildiler. Hastamız vefat etti fakat vefat ederken yeni canlara umut oldu. Hastamızın iki böbreği, karaciğeri ve kalp kapakçıkları alınarak başka hastalara umut olmak üzere yola çıkarıldı. Organ bağışı umuttur. Organ bağışı insanlıktır. Toprak olmasın yeni umutlara dönsün dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …