Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ “PDR Servislerinin Rolü” Konulu Toplantı Yapıldı

“PDR Servislerinin Rolü” Konulu Toplantı Yapıldı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erzincan merkezde Destekleme ve Yetiştirme Kursları bulunan okulların, psikolojik danışmanları ile Erzincan Lisesi Konferans Salonu’nda, “Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının Verimliliğinin Arttırılmasında PDR Servislerinin Rolü ve Yapılacak iş/işlemler” konulu toplantı yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Demir, Ram Müdürü Murat Yıldırım ve psikolojik danışmanlar katıldı.
Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, pandemi süreci ve sonrasında psikolojik danışmanlara çok büyük görevler düştüğünü, özellikle okula uyum sorunların giderilmesi ve azalan akademik başarıların arttırılması konusunda psikolojik danışmanların oldukça özverili çalışmalar yaptığını belirtmiştir. Bu bağlamda okullarda akademik başarıyı artırmada önemli bir payı olan DYK ların verimliliğinin arttırılmasUında PDR servislerinin rolünün çok fazla olduğunu; okul idaresi, kursu veren öğretmenler, sınıf rehber öğretmenleri ve psikolojik danışmanlarla işbirliği çerçevesinde öğrencilerin akademik başarısının takip edilmesi ve bu sürece velilerin de dahiledilmesini ifade etti.
Toplantıda söz alan RAM Müdürü Murat Yıldırım ise DYK lar ile ilgili yapılacak çalışmaların her ay raporlaştırılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderileceğini, gelen raporlar doğrultusunda her ay değerlendirme toplantılarının yapılacağını belirtti.
Konuyla ilgili Psikolojik Danışmanların dilek ve temennileri alındıktan sonra toplantıya son verilmiştir.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …