28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Refahiye’de Binali Yıldırım Mahallesi kuruldu

Refahiye’de Binali Yıldırım Mahallesi kuruldu

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde, Kemaliye Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesinin bir kısmı bölünerek yeni bir mahalle kuruldu. Yeni mahallenin ismi ise “Binali Yıldırım Mahallesi, ismi değişenin ise “Hökümet Mahallesi” olması kararlaştırıldı.

Refahiye Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Yenidoğan Mahallesinin bir kısmı bölünerek yeni bir mahalle kurularak Binali Yıldırım Mahallesi adını aldı. Ayrıca Kemaliye Mahallesinin adı değiştirilerek “Hökümet Mahallesi oldu.
Refahiye Belediyesinden konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘‘İş ve işlemlerin daha etkin, daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve ayrıca devlet büyüğümüz Sayın Binali Yıldırım beyefendinin isminin ebedi bir şekilde yaşatılması, gelecek kuşaklara değerinin anlatılması amacıyla Refahiye Belediye Meclisinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9’uncu maddesi gereğince almış olduğu karar, İlçe Kaymakamımızın uygun görüşü ve il Valiliğimizin onayı ile Refahiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunun mevcut Kemaliye Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesinden bir kısım yerler bölünerek “Binali Yıldırım Mahallesi” isminde yeni bir mahalle kurulmuştur.
Ayrıca; ilimiz Erzincan’a bağlı Kemaliye isminde bir ilçe olması ve aynı isminde ilçemizde de bir mahalle olması nedeniyle birçok iş, işlem ve yazışma adreslerinde isim benzerliğinden dolayı karışıklıklar olmaktadır.
Bu isim benzerliği nedeniyle oluşan olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve geçmiş yıllardan beri ilçe halkının, (ilçede hükümet teşkilatlarının bulunmasından) Refahiye yerine Hökümet ismini kullandığından dolayı bu ismi yaşatmak amacıyla, Kemaliye Mahallesi ismi “Hökümet Mahallesi” olarak değiştirilmiştir.
Yeni kurulmuş olan Binali Yıldırım Mahallesi ve yine isim alan Hökümet Mahallesi isminin tüm hemşerilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz’’ denildi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …