28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Rektörlükten Hemşirelere Anlamlı Ziyaret

Rektörlükten Hemşirelere Anlamlı Ziyaret

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın. Levent, “12 Mayıs Hemşireler Günü” münasebetiyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan hemşireleri ziyaret ederek hemşireler gününü kutladı.

İçinde bulunduğumuz Koronavirüs (Covid-19) salgını dönemi nedeniyle hastane bahçesinde gerçekleşen ve sosyal mesafe kuralına da dikkat edilerek yapılan ziyarette Rektör yardımcısı Pof. Dr. Ergun Kutlusoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer ve akademik personel de hazır bulundu. Ziyaret esnasında Rektör Levent, hemşirelere hitaben; “Çok değerli hemşirelerimiz, öncelikle 12 Hemşireler Günü’nde tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum. Dünya Sağlık Örgütü, Kırım Savaşı sırasında hastalıklarla mücadele ederek hemşirelik alanında devrim yapan Florence Nightingale’nin 200. doğum yılı olan 2020 yılını “Hemşire ve Ebe Yılı” ilan etmiştir. İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgını döneminde de büyük bir gayret ve özveriyle ön saflarda çalışan hemşirelerimiz, sağlık ekibinin neferlerinden biri olduklarını Dünya Sağlık Örgütü’ne bir kez daha göstermişlerdir. Dünyayı kasıp kavuran bu pandemi döneminde canla başla çalışan tüm hemşirelerimizin ve hemşire adaylarının Dünya Hemşireler Yılını ve 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ziyarette hazır bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer de konuşmasında; “Öncelikle tüm hemşire arkadaşlarımın 12 Mayıs Hemşireler Günü kutlu olsun. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Rektörümüze çok teşekkür ederiz” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …