Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ SUYUN TARLAYA SORUNSUZ ULAŞMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

SUYUN TARLAYA SORUNSUZ ULAŞMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

DSİ Genel Müdürlüğü ülke tarımına hizmet etmeye, suyu toprakla buluşturmaya ve çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ederken, Erzincan’da ise 2020 yılı sulama sezonu öncesinde sulama kanallarının temizlik ve bakım-onarım işleri bitirilme aşamasına gelindi. DSİ 82. Şube Müdürü Hakan Bekar, ”Suyun menbaadan tarlaya ulaşana dek sorunsuz iletimini çok önemsediklerini” söyledi. Sulama sezonu öncesinde Erzincan’da yürütülen çalışmaları gazetemize anlatan DSİ 82. Şube Müdürü Hakan Bekar, ”Çiftçilerimizin en ufak bir olumsuzluk dahi yaşamaması adına tüm gayretimizle çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz” dedi.
ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRMEKTE
Şube Müdürü Hakan Bekar, ”Malumunuz üzere tarım sektörü ve en önemli girdisi olan tarımsal sulama sezonunun başlamakta olduğu bu günlerde; herhangi bir aksaklığa mahal vermemek ve çiftçilerimizin en ufak bir olumsuzluk dahi yaşamaması adına tüm gayretimizle çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Suyun menbaadan tarlaya ulaşana dek sorunsuz iletimini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda Erzincan İl sınırları içerisinde yer alan sulama kanallarının temizlik çalışmalarına aylar önce başlanılmış olup, tamamlama aşamasına gelinmiştir. İlgili sulama birliklerinin ve kurumumuzun imkanlarıyla yürütülmekte olan temizlik çalışmaları büyük bir koordinasyon ile sağlanmış, suyun sağlıklı bir şekilde iletimini mümkün kılmak için, rusubi madde temizliği büyük oranda gerçekleşmiştir.

Yine bakım ve onarım faaliyetleri de 2019 yılında peyderpey yapılmaya başlanmış, yine bir kısmı sulama birliklerince bir kısmı da kurumumuzca gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu bağlamda geçtiğimiz inşaat sezonunda yaptığımız onarım çalışmalarının devamının yeni girmekte olduğumuz inşaat sezonunda da imkanlarımız ölçüsünde devam ettirilmesi planlanmaktadır dedi.
111 FARKLI NOKTADA ÇALIŞMA
Özellikle bahar ayları başta olmak üzere yıl içerisinde birçok taşkın afet olayı ile karşı karşıya geldiklerini söyleyen DSİ 82. Şube Müdürü Hakan Bekar, ”Bu sel hadiselerinin can ve mala zarar vermemesi, erozyonun engellenmesi amacıyla yıl içerisinde tüm dere yataklarındaki olumsuzluklar tespit edilip, gerekli makineli çalışmalar yapılmaya çalışılmaktadır.
5 MİLYON 800 BİN TL DEĞERİNDE İŞ, KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPILDI
Bu gayretimizden hareketle, 2019 yılında Erzincan genelinde 111 farklı noktada, yaklaşık 5.800.000 TL değerinde iş, ihale edilmeden kendi imkanlarımızla yapıldığını” söyledi. Bekar, ”Böylece üzücü hadiseler yaşamadan çok ciddi başarı elde edilmiştir. Üstüne koyarak ilerlemek maksadıyla 2020 yılında daha fazla iş yapabilmek amacıyla gerekli planlamalar tarafımızca yapılmış, çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretiyle bu planlamalarımız hayata geçirilmeye başlanılmıştır. İnşallah herhangi bir üzücü olay yaşamamak ve tasarruflu bir şekilde derelerimizi ıslah etmek maksadıyla bu çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirmek niyetindeyiz” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …