28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş üzerindeki vatandaşlara yardıma başladı. Erzincan’da 112-155-156 hatlarını arayan toplam 361 vatandaşın ihtiyacı Vefa Sosyal Destek Grubu karşılandı.
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için ” İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması” konulu genelge gönderdi. Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklandığı belirtildi. Genelgede mağduriyetin yaşanmaması için valiliklerce Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulması görüşüne yer verilmesinin ardından Erzincan Valiliğince oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş üzerindeki vatandaşlara yardıma başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından Erzincan Valiliğince oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ihtiyaç sahiplerine ulaştı.
Erzincan’da bulunan tüm resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları, belediye ve valilik koordinesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu, evlerinden ayrılma kısıtlaması olan vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamaya başladı.
Erzincan’da 112-155-156 hatlarını arayan toplam 361 vatandaşın ihtiyacı karşılandı.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …