18 Nisan Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ 15 Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’nın açılışı yapıldı

15 Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’nın açılışı yapıldı

Erzincan Belediye tarafından Ramazan Ayı boyunca Barış Manço Parkı içersinde bulunan 15 Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’nın açılışı yapıldı. Gerçekleşen fuar açılışına Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
65’e yakın esnafın içerisinde bulunduğu fuar Ramazan Ayı boyunca vatandaşların hizmetinde olacak. Ayrıca 4 senedir yapılan Ramazan etkinliklerinin de bu yıl Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’nın olduğu bölgede yapılacak.
Fuar açılışında konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy açıklamasında; “Erzincan’ımızın yıllardan beri özlem duyduğu ticaret fuarımızın açılışında bir aradayız. Yıllardan beri yapılmayan ama hem ticaretimize hem şehrin canlılığı açısından yeni yeni oluşumlar, yeni yeni hedefler doğrultusunda Erzincan Belediyesi olarak 15 Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’mızın açılışını yapacağız. 65’e yakın hemşerimiz bu fuarda yer aldılar. Yaklaşık 2 ay sürecek ve 2 ay içerisinde inanıyorum hemşerilerimiz bu bölgeyi çok canlı tutacaklar. Esnaflarımızda bu fuardan istenilen faydayı sağlayacaklardır. Ayrıca hemşerilerimizde bu fuar münasebetiyle ulaşamadıkları ürünlere burada ulaşmış olacaklar. Ayrıca bu sene bir değişiklik daha yaptık. Ramazan programlarımızı bu bölgeye aldık. Saat Kulesi’nin arka tarafında Âşıklar Caddesi’nde burada Ramazan etkinliklerimizde 15 Temmuz Yerel Ticaret Fuarı’mızı birlikte icra edeceğiz. Ramazan Ayı boyunca Şehr-i Can Erzincan programının bütün etkinliklerini de bu sene bu bölgede yapacağız. Yalnızca iftar organizasyonumuz yine eskiden olduğu gibi Atatürk Parkı’ndaki havuz başında yapılacaktır. Buradan hemzelerimize bunun duyurusunu da yapmış olalım. Ayrıca tabiî ki bu iftar programımız biliyorsunuz 4. Senemiz ve 4 senedir üst üste bu programı yapıyoruz. Hem Ramazan etkinliklerini hem de iftar programımızı veriyoruz. Orada da zengin fakir ayrımı gözetmeden tüm hemşerilerimizi bir araya getirmeyi hedefledik. Allah’a şükür her akşam 2 bin 500 ile 3 bin kişiye yakın hemşerimiz 30 gün boyunca bir aile ortamında burada iftarlarını açıyorlar. Buradan da tüm hemşerilerimizi Atatürk Parkı2ndaki havuz başında iftar programlarımıza davet ediyoruz. Ramazan’ın içeriğine uygun olacak ve ayrıca sponsor olarak bu etkinliklerde çok büyük destekleri olan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çalık Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 4 senedir Ramazan programlarımıza büyük destekleri oluyor. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ramazan bir eğlence ayı değildir. Manevi bir atmosfer içerisinde geçecek. Ağırlıklı olarak tasavvuf musikisine, orta oyunlarla, Hacivat-Karagöz, Kuran’ı Kerim tilavetleri, ilahi grupları, Mevlevi gösterileri gibi birçok etkinliği hemşerilerimizle buluşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hem fuarımızın hayırlı geçmesini hem Ramazan Ayımızın bereketli geçmesi dilek ve temennisiyle katılımızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum” dedi.
Ardından konuşan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz; “Öncelikle Sayın Başkanımız Cemalettin Bey’e teşekkür etmek gerekir ki bu şekilde açılan fuarlar insanlar gelip geçerken akıllarına gelen, bunu da almam gerekiyor diyebilecekleri ve evlerinde ihtiyaç duydukları malzemeleri almalarını sağlayacaktır. Vatandaşlar bu ürünleri artık ertelemeyecekler. Bu ürünleri de Erzincan’ın esnafı dediğimiz insanlardan alacaklar. Bu sebeple birlikte insanların ellerindeki sermaye yine Erzincanlı insanlarda kalacak. Bu tür ticareti de artık batılı ülkelerde teşvik etmeye başlıyorlar. Büyük firmalardan alışveriş yapmak sadece o büyük firmaların kazanmasını sağlayacaktır. Onlar kar ettikleri zaman bu halka yansımaz. Bu sadece o çok büyük holdinglerin kazanmasına sebep oluyor. O yüzden bizler buralardan alışveriş yapmamız lazım ki Erzincanlı esnaflar kazansın. Bu bilinci insanlarımıza yerleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …