20 Nisan Cumartesi , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ 19 Mayıs Onur ve Gurur Günüdür

19 Mayıs Onur ve Gurur Günüdür

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
Milletimiz için çok büyük anlamlarla yüklü 19 Mayıs 1919’u 98. yıl sonra yine o günlerin gurur ve ruh anlayışıyla kutluyoruz.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının ifadesi olan 19 Mayıs büyük bir onur ve gurur günü olması yanında, Türk Milletinin esaret altına alınmayacağı ve kutsal vatan topraklarının işgal altında tutulmayacağı gerçeğini bütün dünyaya kabul ettirmesi yönüyle de çok önemlidir.
Kurtuluş Savaşı gibi kutsal değerlerle örülü bir mücadele sonrasında, hürriyet ve bağımsızlığın simgesi olan Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk, Genç Cumhuriyeti koruma, savunma, şeref ve sorumluluğunu Türk Gençliğine emanet etmiştir.
Unutulmamalıdır ki, gençliğin potansiyelini ve enerjisini ülke kalkınmasında kullanmayan milletlerin günümüz dünyasında gelişmişlikten söz etmeleri mümkün görülmemektedir.
Zira gençlerimiz sadece geleceğimizin teminatı değil, aynı zamanda günümüzün de teminatı, milletimizin güven sigortasıdır.
Ülke Nüfusumuzun büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğunu büyük bir gururla söylüyoruz. Bu gurur bizlerin geleceğe güvenle bakmasına vesile olurken, ülke, millet, vatan ve aile sevgisiyle bezenmiş, çağımızın bütün bilimsel gelişmelerinden haberdar olan ve bunu “muasır medeniyet” seviyesinin üzerine çıkarmak adına kullanan gençlik idealimizi yinelemeden geçemiyoruz.
Günümüzde Gençlik ülkelerin üretim kapasitesi, iş gücü enerjisi, maddi gücü olduğu kadar, ruhudur, aklıdır, vicdanıdır, ufkudur. Zira Atatürk’ün idealindeki gençlik portresinde bu çizgiler, Milli Şair Akif’in dünyasında ki “Asımın Neslinde” bu hasletler vardır.
98. Yılını büyük şeref ve gururlarla idrak ettiğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yönünü yarınlara çevirmiş , eğitimli, donanımlı, dinamik, ön yargılardan arınmış, ülkemizin ve dünyamızın meselelerini çok yönlü değerlendirme kabiliyetine sahip, pırıl pırıl gençlerimizle iftihar ediyoruz.
Bu misyon doğrultusunda, öncelikli görevimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik , laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini temel değerleriyle korumak olmalıdır.
Böylece Milli tarihimizin ve ülkemizin kök değerlerinden aldığımız güç ile insanlığın ortak değerleri ve çağımızın gelişmelerinin bileşimi çizgisinde, gençlerimiz, günümüzün güvencesi ve geleceğimizin umudu olmaya devam edecektir.
Bu bayramların bütün ayrımların reddedildiği, eli kanlı terörün bütün unsurlarıyla bittiği, dayanışmayı, diyalogu, sağlam bir iletişimi esas aldığı, farklılıklarımızın zenginliklerimiz olarak kabul edildiği birlik ve beraberliğin en üst düzeyde hissedildiği bir Türkiye Cumhuriyeti için vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …