28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Aslanlı Mahallesi Sakinleri baz istasyonuna tepki gösterdi

Aslanlı Mahallesi Sakinleri baz istasyonuna tepki gösterdi

Erzincan’daki Aslanlı Mahallesinde oturan vatandaşlar mahallerinde kurulan baz istasyonundan huzursuz. Aslanlı Mahallesi sakinleri baz istasyonunun kaldırılmasını yetkililerden isteyerek endişeli olduklarını söylediler.
Baz istasyonunun özellikle çocukların sağlığını kötü yönde etkileyeceğini söyleyen mahalle sakinleri, baz istasyonun kaldırılması için eylem yaparak basın açıklaması yaptılar.
Mahalleli adına konuşan mahalle sakini Av. Emre Bölükbaşı yaptığı açıklamada; ”Bugün burada toplanmamızın amacı dün itibariyle yanı başımızda hukuka aykırı olarak kurulan baz istasyonunun kaldırılması amacıyla çevre halkının feryadını sizlerin aracılığıyla kamu oyuna duyurulmasıdır. Yapılan bu garabet yapının hemen arkasında çocuk parkının yanı başın da başka bir baz istasyonu daha olup bunun 100 metre ilerisinde bir baz istasyonu daha yer almaktadır. Aynı mahallede kurulan 3. Baz istasyonu diğerlerine göre daha yüksek ve daha büyüktür. Yapının büyüklüğünü saklayabilmek için ilgili kurum Türk Bayrağımızı kullanmaktan dahi çekinmemiştir. Erzincan Belediyesi ve Erzincan Valiliğine giderek bu yapının kaldırılması için başvuruda bulunduk. Yüzlerce imza toplandı ve gerekli kurumlara bu dilekçeler iletildi. Sözlü temaslarda her kurumun sorumluluğu bir diğer kuruma atarken yazılı başvurularımızın sonuçlarını da bekliyoruz. Bildiğini üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilen bir bilirkişi raporunda baz istasyonlarının halk sağlığına ciddi zararlar verdiği uyku bozukluğundan kansere kadar bir çok hastalığa neden olduğu ortaya konulmuştur. Kaldı ki Danıştay’ın 13. Dairesi tarafından 2015 yılında verilen karara göre insanların ikamet ettiği yaşam alanlarına eğitim kurumları ve çocuk parkları çevresinde baz istasyonu, telefon ve radyo vericileri cihazları yapılamayacaktır. Bu karar sonucunda yalnızca önünde durduğumuz bu baz istasyonu değil hemen parkın yanında bulu nan baz istasyonu ve 100 metre gerisinde bulunan baz istasyonu da güvenlik sertifikaları iptal edilerek hukuka aykırı hale gelmiştir. Bu nedenle açacağımız davaların olumlu sonuçlanacağı aşikardır. Ancak yargılamalar uzun sürmekte ve bu süreçte halk sağlığı üzerindeki tehlike ciddi bir şekilde devam etmektedir. İsteğimiz Erzincan Belediyesinin, Erzincan Valiliğinin ve diğer siyasilerin devreye girerek halkın sağlığına ve isteklerine kulak vermesidir. Biz bu sürecin takipçisi olacağız. Valilikten gelecek olan cevap yazısını da düşünerek 2 hafta sonra bugün aynı saatte burada buluşmak üzere ayrılıyoruz” dedi.
Mahalle sakini 65 yaşındaki Nuriye Tanrıverdi ; ”Bundan 5-6 sene önce getirdiler bir baz istasyonu daha kurdular kapımızın önüne, ben kurulmaması için çok mücadele ettim. Engelli çocuğum var benim. Çocuk parkına getirdi baz istasyonu kurdular.
Evimizdeki sebze meyvelerimiz hemen çürüyor radyasyondan dolayı. Niye yerleşim yerine kuruyorlar sağlığımıza zararlı bunlar. Ağaçlarımız kurudu bahçede” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …