28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Bisiklet kültürünün artması tamircilerin yüzünü güldürdü

Bisiklet kültürünün artması tamircilerin yüzünü güldürdü

Erzincan yerleşim alanı olarak bisiklet kullanımına en uygun şehirler arasında yer alıyor. Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkmaya başlayan bisikletler bakım ve tamir için tamircilerin yolunu tutuyor.
Sağlıklı yaşam ve çevre duyarlılıkları nedeniyle teşvik edilen bisiklet kullanımı artmaya başlayınca güç kaybeden ‘bisiklet tamirciliği’ de önemli bir meslek olarak yeniden gündeme geldi.
Bisiklet tamirciliği ile birlikte kiralama işini de yapan işletmeci Fuat Kaya, “Bilindiği gibi kış aylarında bisiklet ve motosiklet pek fazla tercih edilmez. Yaz aylarıyla birlikte yollara çıkan bisikletler araçlar da olduğu gibi düzenli bir bakım ister. Bizlerde işler Nisan ayı itibariyle başlar” dedi.
Kaya, işlerinin iyi olduğunu ve tamir gerekmese bile vatandaşların bisikletlerini bakıma getirdiğini ifade etti. Bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini de belirten Fuat Kaya; “Artık insanımız çok bilinçli. Eskiden bisiklet yolda kalmayana kadar, insanlar mağdur olmayana kadar asla bisikletlerini, motorlarını tamire veya bakıma getirmezlerdi. Artık öyle değil her birey daha da bilinçli bu da tabi ki trafiğe yansıyor. Eskiye oranla bisiklet kazaları azaldığını düşünüyorum. Bunun daha da azalacağından da eminim. Tek sorun bisikleti trafikte kabullenmek. Bazen insanımız bisikleti araç olarak görmüyor. Trafikte ki sürücülerin bisikletlileri fark etmesi lazım. Bu şekilde bisiklet kültürümüz daha da gelişecek ve kaza oranlarında düşüş yaşanacaktır. Bisikletli ulaşıma dikkat etmemiz ve onların da trafikte hakları olduğunu unutmamamız gerekir” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …