20 Nisan Cumartesi , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ CHP’liler “Adalet” Yürüyüşü Düzenledi

CHP’liler “Adalet” Yürüyüşü Düzenledi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’dan-Ankara’ya önceki gün ‘Adalet’ yürüyüşü başlatmıştı. CHP Erzincan İl Teşkilatı buna destek vermek için ‘Adalet’ yürüyüşü düzenledi. Saat Kulesi önünde toplanan gurup, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne destek vermek için ‘Adalet’ yürüyüşü gerçekleştirildi.
Yürüyüş sırasında ‘Adalet’, ‘Herkes için adalet’ yazılı pankartlar taşındı. ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘Hukuk, adalet, özgürlük’ sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında polis, sıkı güvenlik önlemleri aldı.
Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan CHP Erzincan İl Başkan Vekili Hüseyin Kaş Adalet Yürüyüşü”ne Erzincan’dan destek verdiklerini belirterek; ”Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanmasının ardından dün Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe’ye kadar başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne Erzincan’dan destek veriyoruz. Erzincan olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız, destekliyoruz. Adalet ve hukuk istiyoruz, bu sesi haykırmak için toplandık. Halkın oylarıyla parlamentoya girmiş milletvekillerimiz hukuk adına sözde suç işledikleri söylenerek tutuklanıyorlar. Mahkemelerde sözüm ona yargılanarak cezaevine konuyor. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı Erzincan’dan adalet isteğimizi haykırıyoruz. Türkiye’de adalet, hukuk, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan ‘adalet istiyorum’ haykırışıyla yeni bir demokrasi ve adalet yürüyüşü başlattı. Bu yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz bu alandan Genel Başkanıma ve Ankara’daki tüm arkadaşlara selam gönderiyoruz. Erzincan olarak bu mücadeleye yürekten inanıyoruz.
Türk hukuk tarihine, demokrasisine, eşit, adil, özgürlükçü bir yaşam arayışımıza, kara leke olarak düşen gelişmeler ile karşı karşıyayız.
Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun. Ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günleri yaşıyoruz.Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’nun gazeteci olarak yaptığı bir haberden dolayı 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi karardır. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz. CHP Erzincan İl Başkanımız Ayhan Doğan ve Merkez İlçe Başkanımız Mesut Sağır Genel Başkanımıza destek vermek için dün Ankara’ya giderek Adalet Yürüyüşüne destek vermektedirler.Hiçbir delil olmadan Enis Berberoğlu 25 yıla mahkum edildi. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaktır. Sivil darbeye ‘hayır’ diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi teslim olmaz, boyun eğmez. Bugüne kadar cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direniş aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde adalet de kalmamış demektir.
Oysaki devletin temeli adalettir. Tek İsteğimiz Adalet. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür.” dedi.
Açıklamanın ardından kısa süre oturma eylemi yapan gurup olaysız şekilde dağıldı.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …