28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Emine Geren Arapça Şiir Yarışmasında Erzincan’ı Temsil Edecek

Emine Geren Arapça Şiir Yarışmasında Erzincan’ı Temsil Edecek

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği İmam Hatip ortaokullar arası şiir okuma  yarışması Erzincan il içi yarışmasında sergilediği başarılı performansıyla birinci gelen Tercan İmam-Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Emine Geren   Nisan ayı içerisinde yapılacak olan bölge finalinde Erzincan’ı temsil edecek.
Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu   7 İmam Hatip ortaokulunun katılımıyla düzenlenen 8.Aarapça şiir yarışmasında Anneciğim adlı şiiri ile il birincisi olan  Tercan İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Emine Geren Tercan’ın gururu oldu. Ortaokullar düzeyinde bu yıl 8.yapılan Arapça şiir yarışmasında Tercan İmam Hatip Ortaokulu geçen yılda aynı başarıyı sergilemişti. Tercan İmam Hatip Ortaokulu Arapça dersi öğretmeni Hızır Mücahit Turgut, ”Öğrencimizin kazandığı başarı azimli bir çalışmanın sonucudur. Yarışmaya yaklaşık 30 günlük bir dönem çalıştık. Ders sonlarında, ders aralarında ve boş zamanlarımızda öğrencimizle birlikte çalıştık. Şiirimiz Arapça olduğu için ezberlenmesi biraz zaman alıyor. Şirin manasının içselleştirilmesi için bir süre gerekiyordu. O süre içerisinde gayretlerimizi esirgemedik” dedi  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Anne4ciğim adlı şiiri seçtiklerini ve bu şiirle yarışmalara hazırlandıklarını vurgulayan Turgut,” Erzincan’daki il birinciliği yarışmasında 7 İmam Hatip ortaokulundan 7 öğrenci vardı. Öğrencimiz Emine Geren bu yarışmacılar arasından birinci olmayı başararak Nisan ayı içerisinde yapılacak olan bölge finalinde Erzincan’ı temsil edecek olması okulumuz adına gurur vericidir. Önemli olan böyle bir etkinliğe katılmaktı, geride böyle güzel bir eser bırakabilmektir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …