28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Erzincanlı Yazar Taşkesen öğrencilerle buluştu

Erzincanlı Yazar Taşkesen öğrencilerle buluştu

”Erzincan’da yazarlar okullarda” projesi kapsamında Erzincanlı Yazar Nurettin Taşkesen Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Erzincan’da ki öğrencilerin yazarlarla buluşması devam ediyor.
‘1916 Esaret’ Adlı kitabını öğrencilere tanıtan Taşkesen, dedesinin Erzurum Pasinler Cephesinde Ruslara esir düşmesi ile başlayıp, 1939 Erzincan depremi ile son bulan anılarını kaleme aldığı tarihi romanını öğrencilere tanıttı.
Dedesinin harp ve esaret hatıralarını araştırıp kaleme aldığını belirten Yazar Nurettin Taşkesen; ” Erzincanlıyım, Erzincan Lisesi mezunuyum. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Yakın zamanda dedemin harp ve esaret hatıralarını yani Rusya’da 5 sene esir kalmış onun hatıralarını bir kitap olarak yazdım. Bu kitabın tanıtımı içinde çeşitli seminerler, tarih sohbetleri veriyorum. Kitapta Pasinler Cephesinde, dedemin savaşması ve Ruslara esir düşmesi, Rusya’da 5 yıl boyunca esir kalması ve ardından bir yolunu bulup kurtularak tekrar Türkiye’ye dönmesi buradan da İstiklal Savaşına katılıp 30 Ağustos zaferinden sonra tekrar memleketinde gelmesi ve 12 yıl sonra Erzincan’a dönmesi ve 1939 depremi yaşamasını anlatan bir kitabı kaleme aldım.” Dedi.
Kitap okumanın önemline değinen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ; ”Bugün Sosyal Bilimler Lisesinde Erzincanlı hemşerimiz bir yazarımızla birlikte buradayız. Erzincan olarak tüm ülke olarak gençler geleceğimizle ilgili olarak atacağımız çok adım var. Yapacağımız çok işimiz var. En büyük hazinemiz olan gençlerimizi onları yarına hazırlamak için yapılabilecek çok şey var ama bunların içerisinde bence en anlamlısı, en doğrusu çocuklarımıza gençlerimize kitap okuma alışkanlığını bağımlılık derecesinden onlara bu alışkanlığı kazandırmaktır. Dünyayı yöneten kağıt, mürekkep ve kalemdir.
Okulda okuduklarıyla yetinen kişi yalnız bakıcısıyla konuşan çocuk gibidir. Türkiye’de 1 kişinin yılda okuduğu kitap 8, eskide 6 kişi 1 kitap okuyordu. Şimdi artık okullarımızda bu gitgide artıyor.
Bir gün geldim masamın üzerinde bir kitap, 1916 Esaret isimli bir tarihi bir roman dedesinin anlattıklarını yazmış güzel 2 günde hemen okuyuverdim. Tarihi bir roman. Geçmişe dair bir araştırma aynı zamanda. Dolayısıyla Erzincan’a gelmişken kendisine teşekkür ettim. Kendisini sizlere bir şeyler söylemek ve tanıtmak için davet ettim kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …