Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Hicret bir medeniyet yürüyüşüdür

Hicret bir medeniyet yürüyüşüdür

Erzincan Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, “1 Muharrem Hicri yılbaşı münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında Hicret sıradan bir yer değiştirme ve yolculuk değildir. Hicret bir medeniyet yürüyüşüdür. Cehaletten ilme yürüştür hicret. Bir olmaktan beraber olmaya yürüyüştür hicret.”dedi. Erzincan Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir “Peygamber Efendimiz Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicret edişinin yıl dönümünü idrak ettiklerini belirterek,” Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.
Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.
Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır. Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir. Hicret sıradan bir yer değiştirme ve yolculuk değildir. Hicret bir medeniyet yürüyüşüdür. Cehaletten ilme yürüştür hicret. Bir olmaktan beraber olmaya yürüyüştür hicret. Hicret, karanlık bir çağın kapanıp aydınlık bir çağın yolunun açıldığı kutlu bir olaydır. Hicret, adaletin, huzurun, insan haklarının tesisinin, insanlık onurunun korunacağının işaretini veren bir tarihi milattır.
Hicret; yeni bir dünya demektir. Hicret; sadece Mekke’den Medine’ye gidiş değil, Kuran’a ve Allah (c.c.)’a yolculuktur.
Uluslar arası protokol gereği miladi yılbaşında 1 günlük tatil yapıldığı gibi Müslümanların yılbaşı olan Muharrem ayının birinci günü de değişik etkinliklerle kutlanması için bir günlük tatil yapılmalıdır.” dedi Bizi Ezansız Bayraksız Vatansız, Kahramansız bırakma Allah’ım! Vatanı en çok seven işini en iyi yapandır. diye konuşan Sevilir,”
Birlik Haber-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle, üyelerimizin, kamu görevlilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin hicri yılbaşını kutluyor, bu önemli günün milletimize, ülkemize, İslam Alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.”dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …