28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kemah İlçesini Gezdi

İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kemah İlçesini Gezdi

Erzincan  İl Kültür Müdürlüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini  Kemah ilçesindeki tarihi yerleri gezdirerek,tarihi yerler hakkında bilgi edindirdi.
Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kemah ilçesini ziyaret etti.Erzincan İl Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen geziye 50 öğrenci ve 3 öğretmen katıldı.Gezi esnasında öğrencilere Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş,Kemah Kaymakamı Cuma Çotu ve eşi Kudret Çotu, Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan ve eşi Songül Aslan,Erzincan İl Kültür Müdürü Arda Heb eşlik etti. Sultan Melik Türbesinde hazırlanan kahvaltı ile başlayan gezi Kemah Kalesi, tarihi Gülabibey Cami, Gülabibey Hamam ve Kemah Tuzlasının gezilmesi ile sona erdi.
TOBB Kız Anadolu imam Hatip Lisesi Müdürü Uğur Mutlu,gezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,öğrencilere kültürel mirası tanıtmak ve koruma bilinci kazandırmak amacıyla gezinin düzenlendiğini belirterek,”Öğrencilerimizden bir çoğu Kemah ilçemizin tarihi yerlerini görmemiş. Tarihi yerleri gezmeyi ihmal ediyorlar. Yaşadıkları coğrafyanın tarihi yerlerini gezip bilgi edinmeleri gerekiyor.Öğrencilerimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezmesiyle ileri ki yaşamlarına katkı sağlayacağını ve geleceğe daha olumlu bakacaklarını düşünüyorum.Ayrıca bu gezi vesilesi ile öğrencilerimizin moral ve motivasyonu da üst seviyeye çıkmıştır.Bu gezinin düzenlenmesine öncülük eden Erzincan İl Kültür Müdürü Arda Heb ve ekibine okulumuz adına çok teşekkür ederim” dedi. Öğrenciler ve öğretmenleri , bir günlük gezinin ardından yeniden Erzincan’a döndü.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …