28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Jandarma’nın 178. Yılı Törenle Kutlandı

Jandarma’nın 178. Yılı Törenle Kutlandı

Jandarma Genel Komutanlığı´nın 178´inci kuruluş yıldönümü Erzincan’da törenle kutlandı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş törende yaptığı konuşmada; “Jandarma Genel Komutanlığı 178 yıldır sürekli bir gelişim ve değişim içerisinde belki de köklü ve son değişikliğini 2016 yılı içerisinde yaşadı. Jandarmanın artık askeri, mülki ve adli görevleri yok. Mülki ve adli görevleri var” dedi.
Jandarma Genel Komutanlığı’nın 178’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Erzincan’da kutlama programı düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tümay Özgür, kamu kurum müdürleri ve jandarma personeli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tümay Özgür; “Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız.” diye konuştu.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; “Jandarma Genel Komutanlığı 178 yıldır sürekli bir gelişim ve değişim içerisinde belki de köklü ve son değişikliğini 2016 yılı içerisinde yaşadı. Jandarmanın artık askeri, mülki ve adli görevleri yok. Mülki ve adli görevleri var.
Ocak ayı gibi jandarma teşkilatımızın giysi ve görüntüsü de değişmiş olacak. Tamamen İçişleri Bakanlığına bağlı sadece savaş zamanında verilecek askeri görevleri yerine getirecek kolluk sistemi olarak vatandaşımızın ve devletimizin hizmetinde olacak. Jandarmanın yeni hizmet anlayışının hayırlı olmasını ve jandarma teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, jandarma teşkilatından ve diğer kolluk birimlerimizden şehit olanlara rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de aileleriyle birlikte huzurlu ömür diliyorum” diye konuştu.
Ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın 178’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın elinden aldılar.
Kutlama programı kapsamında eğitmenlerinin nezaretinde gizlenen uyuşturucu ve patlayıcı maddeleri kısa zamanda bulan Jandarma köpek timleri engeller üzerinden geçerek, izleyicilerden büyük alkış aldı. Son olarak ise Jandarmanın 178’nci kuruluş yılı anısına Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensuplarınca İl Jandarma Komutanlığı bahçesine çam fidanı dikildi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …