28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği  “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Bilaller” Ezan´ı güzel okuma ve “Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarının Erzincan il içi yarışmaları Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinesinde yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği  “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Bilaller” Ezan´ı güzel okuma ve “Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarının Erzincan il içi yarışmaları Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinesinde yapıldı. İl Müftülük Konferans salonunda yapılan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada, Kur’an-ın genç muhafizlerı hafızlık, genç seda Kur’an-ı güzel okuma, genç Bilal’ler ezan okuma ve genç hatipler hutbe okuma kategorilerinde öğrenciler hünerlerini gösterdi.Yarışmada, Kur’an-ın genç muhafizlerı hafızlık, genç seda Kur’an-ı güzel okuma, genç Bilal’ler ezan okuma ve genç hatipler hutbe okuma kategorilerinde öğrenciler hünerlerini gösterdi. Yarışmada açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, yarışmacılara başarılar diledi. Gün konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Din öğretimi Genel Müdürlüğümüzün her sene yapmış olduğu bir çalışma neticesinde imam hatip okullarımızda okuyan öğrencilerimize yönelik idi ama bundan sonra artık İmam Hatip ortaokullarımızda okuyan öğrencilerimize de yönelik yarıma yapılacak. Diğer liselerimizde de bilindiği üzere seçmeli derslerimiz var. Seçmeli Kur’an-ı kerim derslerinden dolayı burada okuyan öğrencilerimiz de güzel Kur’an-ı kerimimizi güzel okuma ile ilgili bir yarışma Din öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından tertip edilmiştir. İmam hatip liselerinde ki öğrencilerimizin mesleki alanda kendilerini geliştirebilmeleri için Kur’an-ı Kerim ve hafızlık yarışması yüce Resulümüz; “sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir” düsturu ile yarışmalar düzenleniyor.  Son yapılan kamuoyu araştırmada Kur’an-ı Kerimi her gün sürekli okuyorum diyenler yüzde 5, zaman zaman okuyorum diyenler yüzde 25 olarak açıklanmıştır. O yüzden bununla ilgili dikkatimizi hep birlikte çekmek istedik. Bir diğeri İslam kurtuluşa davet eder. İşte bu davet ile her gün 5 vakit namaza ve diğer davetlere ise biz Ezan-ı Muhammedi’yi okumak sureti ile davet ediyoruz. Bu alanda bir yarılma var. Diğer bir konu ise din nasihattir düsturu ile hutbelerimiz vaaz ve nasihatlerimiz yönünde de öğrencilerimizi yarının önderlerini yarının rehberlerini yarının imamlarını çok iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Bu yarışmaların hayırlara vesile olmakla birlikte, bundan sonraki yarışmalarda derece alan öğrencilerimiz 10 bölgede düzenlenecek yarışmalar katılacak oradan da Türkiye finallerine katılacak” dedi. Konuşmalarının ardından oluşturulan juri ile yarışma başladı. Yarışma sonucunda genç Bilal’ler ezan okuma yarışmasında Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Bulut birinci oldu. genç seda Kur’an-ı güzel okuma yarışmasında  Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ali Karabina birinci oldu. genç hatipler hutbe okuma yarışmasında Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Burak Erkal birinci oldu.  Kur’an-ın genç muhafizlerı hafızlık yarışmasında  Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğrahan Karadağ birinci oldu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …