Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ KYK’da Engelsiz Yaşam Sergisi Açıldı

KYK’da Engelsiz Yaşam Sergisi Açıldı

Engelliler haftası kapsamında, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı Mamahatun Yurt Müdürlüğü, Uzmanlar Özel Rehabilitasyon merkezinde özel eğitim gören engelli vatandaşların el emeği göz nuru eserlerini yurtta sergi açarak sergiliyor.
Sergi açılışına KYK Erzincan İl Müdür Vekili Metin Yıldız, Eğitim Bir-Sen Bir Nolu Şube Başkanı Nebi Gül, Eğitim Bir-Sen İki Nolu Şube Başkanı, Zafer Arlı, KYK Şube Müdürleri, personeller ve öğrenciler katıldı.
Açılan sergiyle engelli vatandaşlar ve KYK’lı öğrenciler arasında bir gönül bağı kurmak, KYK’lı gençlerde bir farkındalık oluşturmak amaçlandı.
Sergide zihinsel ve işitsel engelli bireylerin yaptıkları filorografi tablolar, cam boyamalar, maket evler ve bir birinden güzel onlarca eser sergilendi.
Açılış sonunda duygularını dile getiren KYK Erzincan İl Müdür Vekili Metin Yıldız “engelliler haftası kapsamında açılan bu sergide engelli vatandaşlarla öğrencilerimizin bir gönül bağı kurmalarını amaçlandı, sergilenen eserlerle engelleri ortadan kaldırmanın aslında çokta zor olmadığı öğrencilerimize anlatılmak istendi.
Serginin açılması konusunda vesile olmaları dolayısıyla, başta Mamahatun Yurt Müdürü Letafet Demir’e ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürüne olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …