28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ KYK’lı Öğrenciler At Binme Etkinliğiyle Doyasıya Eğlendi

KYK’lı Öğrenciler At Binme Etkinliğiyle Doyasıya Eğlendi

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan kız öğrencilere yönelik oalrak at binme etkinliği düzenledi. Öğrenciler at binme sevincini yaşadı. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü kendi bünyesinde barınan öğrenciler için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlemeye devam ediyor.
Öğrenciler eğitmenlerin yardımıyla ata binip alanda tur atarak doyasıya eğlendi.
KYK’da kalan kız öğrenciler, Osmanlı Atlı Spor Kulübü bünyesinde bulunan cirit atlarına binerekbinicilik sporu ile tanıştı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı Mamahatun Kız Yurdunda kalan öğrenciler at binme etkinliğini gerçekleştirdiler.
KYK İl Müdürlüğü ve Gençlik hizmetleri Spor il Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde; KYK Mamahatun Kız Yurdu öğrencilerinin talebi üzerine 3 hafta sürecek at binme ve ata binmeyi öğrenme etkinlikleri devam ediyor.
Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek yaptığı açıklamada; ”Öğrencilerimizin çeşitli sportif turnuvalar dışında sosyal ve kültürel etkinliklerle de eğitim öğretimlerinin yanında rahatlamaları, eğlenmeleri güzel vakit geçirmeleri, geleneksel ata sporlarına ilgi duymaları ve onlara da birebir tanımaları için imkan sunmaya çalışıyoruz. Yüzme ve okçuluk dışında iki haftadır başlatmış olduğumuz ve devam edecek olan at binme ve ata sporumuz olan ciriti yakından tanıma fırsatı sunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın özelliklede kızlarımızın ata sporumuz olan at biniciliğini de pekiştirmelerini günümüzde birçok etkinlik yanında bunu da yakından tanımalarını arzuladığımız için onların isteklerin üzerine bu etkinliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz. ”
KYK’da kalan kız öğrencilerden Merve Özkan yaptığı açıklamada; ”Böyle ata sporlarımızı öğrenmeye ihtiyaç vardı. Daha fazla böyle yerlerin olması gerekiyor. Çok eğlenceli ve çok güzel.” dedi.
Bir başka öğrenci Şule Vurucu yaptığı açıklamada; ”İlk defa bindim, çok sevdim. Çok eğlendik” dedi. Moda tasarım öğrencisi Güneş Mola; ” At binmek gerçekten çok güzel başta binerken çok korkuyoruz ama sonradan binince daha inmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
KYK’ da kalan Gonca Akbal ise yaptığı açıklamada; ”birkaç haftadır binicilik dersine geliyoruz. Çok eğleniyoruz. At binmenin bu kadar eğlenceli olduğunu hiç düşünmemiştim. Herkese tavsiye ederim. Ata bindim inmek istemiyorum.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …