25 Nisan Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Minik Öğrenciler Kur’an Okumayı Öğreniyor

Minik Öğrenciler Kur’an Okumayı Öğreniyor

Tercan Hacı Fahrettin Kız Kur’an Kursu bünyesinde eğitim gören 4/6 yaş grubu minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur’an kurslarına her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.
Minik öğrenciler Kur’anı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.Kursa katılan 4/6 yaş grubu minik öğrencilere kurs öğretmeni Meryem Yılmaz gözetiminde Kur’an-ı Kerim okumanın ve anlamanın yanında temel dini bilgiler,Hazreti Peygamberin hayatı,İslam ahlakı konuları da öğretiliyor.Tercan İlçe Müftüsü İsmail Geren,4/6 yaş grubu Kur’an Kurslarının çocuklarının gelişimi üzerindeki önemine vurgu yaparak,kursun toplumda önemli bir ihtiyacı karşılamak için açıldığını söyledi. Miniklere Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verildiğini ifade eden Müftü Geren,” Bu sayede çocukların küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı öğrenmektedirler.4-6 Yaş Kuran kursu sayesinde çocuklarımız, küçük yaşta Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğrenmekle güzel ahlaklı ve daha bilinçli olacak.
Bu kurslarda çocuklarımız için hem eğitim, hem de oyun ortamı oluşturuldu. Ders aralarında oyun parklarında diledikleri gibi oynuyorlar. Zaten kurs hocamız da harfleri ve diğer eğitimlerini oyunlar ve şarkılarla özdeşleştirerek anlatıyor.
Böylece bilgilerin, çocukların zihninde daha kalıcı olması sağlanıyor Peygamber Efendimizin minik ümmeti olan çocuklarımıza dinimizi ve peygamberimizi öğretmek bizim en başta gelen görevimizdir. Hacı Fahrettin Gül Kız Kur’an kursu bünyesinde bulunan 4/6 yaş grubu öğrencilerine özel olarak yapılmış sınıflarda yaşlarına uygun olarak İslam dininin esasları,toplumsal ve dini konularda bilgiler verilmektedir.
Bu kurslarımızda çocuklar için hem eğitim, hem de oyun ortamı oluşturuldu. Ders aralarında oyun parkında diledikleri gibi oynuyorlar” dedi.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …