28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Öğrencilerden Huzur Evi Ziyareti

Öğrencilerden Huzur Evi Ziyareti

Refahiye Nezahat Çeçen Ortaokulu öğrencileri Refahiye Huzur evini ziyaret etti.
Refahiye Nezahat Çeçen Ortaokulu öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde işlenen Paylaşma ve yardımlaşma konusu kapsamında öğretmenleri eşliğinde Refahiye Huzur evini ziyaret etti.
Yaşlılara saygı, empati ve iletişim konularında farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen ziyarette öğrenciler huzur evi sakinleriyle sohbet etti.Öğretmen ve öğrencilerle bol bol sohbet etme şansı bulan huzur evi sakinleri, bir nebze olsun yalnızlıklarını giderdiler. Özlem duydukları torunları ve çocuklarını hatırlayan bazı teyze ve dedeler duygusal anlar yaşadı. Yaşlılar, torun özlemeni giderdi.Okul Müdürü Özgür Orhan’ın öncülüğünde,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emrah Davulcu rehberliğinde öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaret ilehuzur evi sakinleri çok mutlu oldu.Okul Müdürü Özgür Orhan, “Ziyaret süresince öğrencilerimiz yaşlılarla sohbet etti,Huzur evi sakinlerinin ziyaretten duyduğu memnuniyeti gözlerindeki ışıktan anladık. Ziyaret sonrasında öğrencilerimiz kendilerini daha mutlu hissettikleri tavırlarından belli oluyordu. Çok faydalı bir ziyaret oldu” dedi.
Nezahat Çeçen Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emrah Davulucu’da,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Paylaşma ve yardımlaşma konusunu işlediklerini vurgulayarak,” Bu nedenle öğrencilerimiz ile birlikte huzur evini ziyaret ettik. Amacımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, sosyal bir kurumu tanıtırken, yaşlı ve kimsesizlerimize yalnız olmadıklarını hissettirebilmek, çocukların enerji ve yaşama sevinçlerini bir nebze de olsa onlara aktarabilmektir.Ben inanıyorum ki bu tarz ziyaretlerimiz ile öğrencilerimizi daha iyi içselleştireceğiz.” diye konuştu. Ziyaret, öğrencilerin huzur evinde kalan yaşlılara hediye takdim etmeleri ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu. Huzur evi sakinleri de bu ziyaret dolayısıyla Okul Müdürü Özgür Orhan’a,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emrah Davulcu ile öğrencilere teşekkür ettiler.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …