Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Sarıçiçek, “Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden peygamberin ümmetiyiz”

Sarıçiçek, “Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden peygamberin ümmetiyiz”

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğüne bağlı kız yurtlarında kalan öğrenciler havaların soğumasıyla birlikte yem bulmakta zorlanan ve yuva bulamayan kuşlar için atık malzeme kullanarak kuş yuvaları yaptılar. Konuyla ilgili olarak kız yurtlarımızda barınan öğrencilere atık malzeme kullanarak çeşitli renk, şekil ve ebatlarda kuş yuvaları yaptıran Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü, öğrencilerin hazırladıkları yuvaları tabiattaki uygun alanlara asarak, kuşlara hem barınma hem de beslenme imkânı sunuyorlar.
Öğrenciler ve yurt yönetimi zorlu kış şartlarında yem bulmakta zorlanan kuşlar için “Bir İyilik De Sen Yap” sloganıyla işe koyuldular.
Öncelikle yurt kampüsünde bulunan ağaçlara kendi imkânlarıyla yuva yapıp, yem bırakan öğrenciler; ellerindeki atık malzemeyi kullanarak onlarca kuş yuvası yaptılar. Yaptıkları bu yuvaları da “Sulak Alanlar Günü”nde Erzincan’ın kuş cenneti Ekşisu’daki ağaçlara içine yem koyarak bırakmaya karar verdiler.
KYK yurtlarında barınan öğrencilerin “Gönül Bağı” projesi kapsamında yürütülen yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerine çevreyi ve diğer canlıları da dâhil ettiklerini belirten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek; tabiata yem ve yiyecek bırakma etkinlikleri yanında kuş yuvaları yapımıyla da öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırdıklarını söyledi. Sarıçiçek, “Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden peygamberin ümmetiyiz. Dağlara kuşlar için buğday bırakan bir halifenin takipçileriyiz. Ülkesinde milyonlarca mülteciye kapılarını, gönlünü ve sofrasını açan bir milletin evladıyız.
Bu yüzden bizler tüm canlıları düşünmek zorundayız. Bu etkinlikle, kuş yuvalarıyla aslında Türkiye’nin merhametinin ne kadar büyük olduğunu da dünyaya, kamuoyuna ve tüm gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.
İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, yurtta sadece öğrencilerin barınmadığını, çevrelerindeki sosyal yaşam alanların dışında da canlılar bulunduğunu öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda kampüs içinde, doğada ve Ekşisu gibi sulak alanlara belli alanlara yem bıraktıklarını ve bunu belirli aralıklarla devam ettireceklerini ifade etti.
Etkinliğe katılan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kara, Dünya Sulak Alanlar Günü olması hasebiyle böyle bir organizasyonun KYK İl Müdürlüğü ve öğrencilerince hazırlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Atık malzemeleri değerlendirerek yapılan kuş yuvaları için öğrencileri kutluyorum. Kendimiz dışındaki tüm canlıları da önemsemek adına, yaban hayatındaki dostlarımızı da düşünmek adına oldukça önemli bir faaliyet gerçekleştirmiş bulunuyor kız öğrencilerimiz. Başta il Müdürümüz Fevzi Sarıçiçek’e, yöneticilerimize ve hasleten kızlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …