Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Teknoloji seferberliği eğitimi yapıldı

Teknoloji seferberliği eğitimi yapıldı

Türk Telekom’un “Şimdi Senin Zamanın” sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliği Erzincan Türk Telekom İl Müdürlüğü Konferans salonunda yoğun katılımla eğitimler başladı.
Türk Telekom’un “Şimdi Senin Zamanın” sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliği Erzincan’da da gerçekleştirdi. Erzincanlı kadınlara temel internet kullanımının öğretileceği eğitimler Türk Telekom Erzincan İl Müdürlüğü’ konferans salonunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında Türkiye’yi dolaşan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırında ve Türk Telekom Müdürlükleri’nde toplam 38 ilde kadınlara teknoloji eğitimi veriyor.  Proje kapsamında şu ana kadar Ankara, İstanbul Ataköy, Iğdır ve Trabzon Türk Telekom bölge müdürlüklerinde; Ordu, Giresun ve Artvin Hopa’da ise Türk Telekom gezici eğitim tırında eğitimler verildi. Eğitimlerde kadınlar; temel internet kullanımıyla başlayarak, sosyal medya ve e-devlet platformlarının kullanımı hakkında da bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca, Skype ve Google Maps gibi farklı keşif ve iletişim uygulamalarının nasıl kullanılacağı da katılımcılarla paylaşılacak. Düzenlenen eğitimde açılış konuşması yapan Erzincan İl Telekom Müdürü Recep Karakoç, eğitim içeriliği hakkında bilgiler verdi. Karakoç; “Senin zamanın sloganıyla başladığımız bu projede kadınlara yönelik teknoloji seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Türkiye’de yaklaşık 38 ilde bu proje gerçekleştiriliyor. Bunlar çeşitli teknoloji TIR’ları ve il müdürlüklerimizde ki eğitim salonlarında gerçekleştirilmektedir. Projenin amacı yaklaşık 3 ayda 4 bin bayana eğitim verebilmek. Bu eğitimin içeriliği sosyal medya kullanımı, temel internet kullanımı Skype, Google Maps gibi uygulamaları bayanlara anlatabilmek. 4 bin bayana eğitim verdikten sonra program sonunda katılımcılara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek. Bu hediyeler çekiliş ile gerçekleştirilecek. Projeye turktelekom.com adresinden Erzincan ilinde bulanan tüm bayanlar katılabileceklerdir.” Dedi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …