28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tercan ve Çayırlı’da Kan Bağışı Kampanyası

Tercan ve Çayırlı’da Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay’ Erzincan Kan Bağış Merkezi tarafından Tercan ve Çayırlı ilçeleriyle Mercan beldesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 165 ünite kan  toplandı.
Belediyelerin gösterdiği alanda konuşlanan kan bağışı Tır’ında  1 doktor, 3 flebotomist personeli ve 1 yardımcı hizmetli ile sabah saat 10’da başlatılan kan bağış kampanyası akşam saat 17ye kadar sürdü, Türk Kızılay Erzincan Kan Bağış Merkezi Doktoru Ertuğrul Demir, kan vermenin insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olan insanlara da yardımcı olabilmek adına insanı bir görev olduğunu vurgulayarak,” Her üç ayda bir kez düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasına  halkımız büyük ilgi göstermektedir.Tercan,Çayırlı ilçeleriyle Mercan Beldesinde düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına rekor düzeyde katılım olmuş  toplamda 165  kişi kan bağışında bulunmuştur.Türk Kızılay, kan bağışı alanında yürüttüğü çalışmalarla binlerce gönüllü bağışçının yaşam kaynağı olan kanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarına aracılık etmektedir. Kan vermek insan sağlığı açısından faydalı olduğu kadar, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek adına insanı bir görevdir. Her sağlıklı insan bu kampanyalara katılarak kan bağışında bulunmalı ve bunu alışkanlık haline getirmelidir” dedi Türk Kızılay Erzincan  Kan Bağış Merkezi olarak  il merkezi ile ilçelerinde vatandaşlardan aldıkları kanla bölgede bulunan hastanelerin kan ihtiyacını karşıladıklarını anımsatan doktor  Demir; “Kanın tek kaynağı insandır. İnsandan başka kimseden temin edilemiyor. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Kan vermek insan sağlığı açısından da yararlıdır. 1 ünite kan ile 3 hastaya fayda sağlanabiliyor. Ayrıca kan ile bulaşan hastalıkların tahlili de yapılıyor” diye konuştu. Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de soda ve bisküvi ikramında bulundular.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …