28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tercan’da 99. Kurtuluş Gururu Yaşandı

Tercan’da 99. Kurtuluş Gururu Yaşandı

Tercan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.
Tercan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü hükümet konağı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından saat 10’da Tercan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çok amaçlı salonunda ki törene geçildi. Burada ki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Törene Kaymakam Kürşat Karaca,Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,lçe Emniyet Jandarma Komutanı Ercan Bozkurt,İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ahmet Aydoğan kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri yer aldı.Tercan Şehit Recep Gündüz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Serdar Polat günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,99 yıl önce 17 Şubat’ta bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere ve onların işbirlikçilerine unutamayacakları bir dersin verildiğini belirterek,” Bugün Tercan’ımızın bayramıdır.Hepimize kutlu olsun” dedi.
17 Şubatın ‘ya istiklal,ya ölüm diyenlerin gelecek nesiller için yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için,ölümü seçtikleri gün olduğunu vurgulayan Polat,” Bu kutlu gün,bu buram buram şehit kokan gün,vatanımızın kıymetini bilenlere,rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızdaki hilale yıldızın anlamını bilenlere,derdi vatan olanlara,derdi Türk Milleti olanlara kutlu olsun.Yolumuz Türkiye’nin yoluna baş koyanların yoludur” diye konuştu. Yapılan konuşma sonrası program öğrenciler tarafından şiirler,Tercan Türkülerinin okunması ve slaytlar ile sona erdi.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …