Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tercan’da Genç Çiftçilere Koyun Desteği

Tercan’da Genç Çiftçilere Koyun Desteği

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Genç Çiftçilerin desteklenmesi projesi kapsamında Erzincan’ın Tercan ilçesinde 7 işletmenin her birine 40’ar adet koyun hibe edildi.
2016 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Tercan’da genç çiftçi hibe programından yararlanmaya hak Kazanan genç çiftçiler koyunları dağıtımı yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tercan’da 7 hayvan yetiştiricisine toplam 280 adet koyun hibe edildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tercan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü,Emre Özelgül, proje kapsamında her çiftçiye 30 bin lira değerinde 38’i koyun ve 2’si koç olmak üzere toplamda 40’ar adet hibe koyun verdiklerini söyledi.Özelgül,” Bölgemizde genç çiftçilerin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her bir çiftçiye 30 bin lira değerinde 40’kar adet koyun hibe edilmiştir.
Proje kapsamında ilçemize gelen bu koyunlar hak sahiplerine dağıtılmıştır. Dağıtılan bu koyunlar ilçemizdeki genç çiftçilerimizin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Kırsal kalkınma genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında hibe koyun desteğine hak kazanan çiftçilerimize koyunlarının hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum. Ayrıca bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Genç Çiftçi Projesinin amacının genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması ve gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Özelgül,”Bu projelerle Tercan’da aile işletmeciliği canlanacaktır. Projelerden faydalanan çiftçilerin özellikle kadın yetiştiricilerin olması nedeniyle aile bütçelerine de ek gelir sağlanmakta ve işsizlik nedeniyle özellikle kırsal kesimden büyük şehirlere olan göç de önemli derecede duracaktırdiye konuştu.

Diğer Haberler

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …

Tercan Halk Eğitim Merkezînden Kurs Atağı

Tercan Halk Eğitim Merkezî Müdürlüğü istihdama yönelik olarak mesleki kurslar açmaya devam ediyor. Tercan Halk …