Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Tulum Peyniri Sezonu Açıldı

Tulum Peyniri Sezonu Açıldı

Erzincan’da tulum peyniri sezonu açıldı. İlkbahar aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile tulum peyniri sezonu da açılmış oldu.
Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Yücebelen ve Munzur yaylasında ailesiyle tulum peyniri üreten küçükbaş hayvan yetiştiricisi ve Tulum peyniri esnafı olan Mustafa Gün, 2017 yılı sezonunu açtıklarını, bu nedenle ilkbahar aylarının gelmesi ve şehir merkezinin ısınması ile yaylalara çıkmaya başladıklarını söyledi.
Mustafa Gün, Erzincan yöresine has Erzincan tulum peynirinin farklı illerden gelen tulum peynirleriyle karıştırılarak piyasaya sunulmasına karşı olduklarını belirterek, yöreye özgü tulum peynirinin bazı kişilerce Güneydoğu illerinde üretilen peynire karıştırılıp satıldığını söyledi. Bu duruma karşı olduklarını söyleyen Mustafa Gün, vatandaşları güvenilir Erzincan esnafından alışveriş yapmaları konusunda uyardı.
Bu yıl Erzincanlı vatandaşların sofrasına en iyi peyniri getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirten Mustafa Gün; “Yayla sezonumuzu açtık. Bu da yeni sezon peynirlerinin raflarda yerini alması demek. Kendi ürettiğimiz peynirlerimizi tazgahta vatandaşların beğenisine sunacağız. Bazı kişiler, Güneydoğu illerinde üretilen peynirleri Erzincan’ımızın peyniri ile karıştırıp kalitesini düşürüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı ve hassas davranmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız güvendiği kişilerden alışveriş yapması halinde bu tür vakalarla karşılaşmayacaklarını bilmelerini istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …

Prof. Dr. Erdem Yavuz TYB’ de Erzincan’ın Kurtuluşunu Anlattı

Prof. Dr. Erdem Yavuz Yazarlar Birliğinde Erzincan’ın kurtuluşunu anlattı Erzincan Ermeni olaylarının yoğunlaştığı bir yerdi …