1 Mayıs Çarşamba , 2024
Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Camii Kebir’de Kuran Ziyafeti Programı Gerçekleşti

Camii Kebir’de Kuran Ziyafeti Programı Gerçekleşti

Erzincan’da Yenişehir Camii (Cami-i Kebir) de değişik bölgelerden Kâri’lerin (Okuyucu) katılımıyla yatsı namazından önce Kur’an ziyafeti programı gerçekleştirildi. Cemaatin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda Kâriiler güzel okuyuşlarıyla, mü’min ruhlara Kur’an ziyâfeti verdiler.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Türkiye’de ve İslâm âleminde Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’ân-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla, “5. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması” 18-28 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenmiş olup yarışma neticesinde Ramazan ayı boyunca Türkiye’den ve yurtdışından davet edilen seçkin hafızlarla ülke genelinde “Kur’an Ziyafeti” programları yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın koordinatörlüğündeki ziyafete okuyucu olarak; Filipinler’den M. Nadhir Asgar, Endonezya’lı kariilerden Harmoko adlı hafız ve Bursa-Osmangazi ilçesi Mihraplı Camii İmam Hatibi hafız Musa Coşkun katıldılar.

Diğer Haberler

Gazeteci-Yazar Kazım Erdem Özsoy, Aramızdan Ayrılalı Aldtı Yıl Oldu

Erzincan’da uzun yıllar gazetecilik yapan Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy,  altı yıl önce bugün …

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …