Home Buradasınız/ GÜNCEL Buradasınız/ Konyalı öğrenciler Erzincan’dan şen döndüler

Konyalı öğrenciler Erzincan’dan şen döndüler

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Konya’dan gelen öğrenciler, Erzincan’ın turistik mekanlarını ziyaret edip, Erzincanlı öğrenciler ile kaynaştılar.

Milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, ülkemizdeki tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması, milli ve manevi değerlerin paylaşılması, kardeşlik bilincinin artırılması ve çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla yürütülen proje kapsamında Erzincan’da birçok yeri gezen Konyalı öğrenciler, Erzincan’a ve Erzincalılara karşı samimi duygular hissettiklerini kaydettiler. Vali Arslantaş ise Konyalı öğrencileri Erzincan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Biz Anadoluyuz Projesi çerçevesinde  Erzincan’a  gelen Konya’lı 39 öğrenci  ilk olarak  eğitmenlerinin eşliğinde Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile tanışarak, Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nı izleme imkânı buldular. Daha sonra ise Ergan Dağı, Ekşisu, Girlievik Şelalesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler daha sonra Üzümlü İlçesinde ki  Ahıska Türkleri ile tanışmasının ardından  Bayırbağ Ortaokulunda öğrenciler ile oyunlar oynayıp çeşitli etkinlik yaparak memleketlerine döndüler.

Diğer Haberler

Gazeteci-Yazar Kazım Erdem Özsoy, Aramızdan Ayrılalı Aldtı Yıl Oldu

Erzincan’da uzun yıllar gazetecilik yapan Özsöz Gazetesi Kurucusu Kazım Erdem Özsoy,  altı yıl önce bugün …

Cumhur İttifakı Olarak Erzincan’da Belediyeyi Kazanacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendirerek Erzincan’da Cumhur ittifakıyla …